Nyheter

”En historisk dag”

Nyheter I dag togs det första spadtaget för Villan i Rydaholm.

I dag togs det första spadtaget för Villan i Rydaholm. Från vänster: Ing-Marie Gustafsson, Accent Arkitekter, Stanley Guldmyr, Finnvedsbostäder, Lars Lejon, Finnvedsbostäder, kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C), projektledaren Caroline Olsson, Finnvedsbostäder och Lars Fischer, Stensnäs Bygg.  [1/2]

Så här kommer Villan att se ut när den står klar i början av 2023. Ritning: Accent Arkitekter  [2/2]

Molnen har letat sig in över Rydaholm, men på Järnvägsgatan skiner solen. 1981 var den senaste gången Finnvedsbostäder byggde nya hyreslägenheter på orten. I dag, 40 år senare, tas det första steget mot en nysatsning. Som grund för det hela står projektet Villan, en stadsvilla i tre våningar med totalt åtta lägenheter av varierande storlek. Accent Arkitekter har ritat och Stensnäs Bygg AB får äran att bygga Villan, som beräknas stå klar i början av 2023.

– Det här är en historisk dag. För mig betyder det här projektet lite extra mycket, eftersom det var ett av de första jag började arbeta för när jag tog över som vd för Finnvedsbostäder för snart fyra år sedan. Jag och Lars (Lejon, styrelseordförande) var ute och tittade på tomten och tänkte att ”här finns det möjligheter att göra något”. Det här är en efterlängtad satsning och nu står vi här, säger en glad Stanley Guldmyr. 

– Det här är en glädjande satsning. Vi vill att hela kommunen ska leva och det är glädjande att Finnvedsbostäder satsar i kransorterna, säger kommunstyrelsens ordförande Mikael Karlsson (C).

– Vi på Stensnäs Bygg AB är otroligt tacksamma över att ha fått möjligheten att bygga Villan. Vi är nyetablerade i Värnamo och det här är vårt första lite större uppdrag, så vi tackar Finnvedsbostäder för den här möjligheten, säger företagets vd Lars Fischer.

– Även vi på Accent Arkitekter är otroligt glada över att just vårt bidrag blev det vinnande. Nu när man står och tittar på bebyggelsen längre ned på gatan så möts man av villatak. Den här byggnaden kommer att gå i den andan och vi är väldigt glada över förtroendet, säger vd:n Ing-Marie Gustafsson.

Med stor entusiasm sattes de sex spadarna i marken och byggprocessen för Villan i Rydaholm är inledd. 

Taggar

Dela