Nyheter

En guide genom omsorgens vaccinationsplan

Nyheter Vi guidar er genom omsorgsförvaltningens vaccinationsprocess.

Vaccinationsinsatsen i Värnamo kommun följer den prioriteringsordning som Folkhälsomyndigheten har tagit fram. I prioriteringsordningen ligger att personal i den kommunala omsorgen och som har verksamhetsnära tjänster vaccineras parallellt med boende.

Personer som bor på särskilda boenden i Värnamo kommun har fått sin första vaccindos. Vaccinationen av de personer som har hemsjukvård eller hemtjänst är påbörjad. Parallellt med det så har all personal med arbeten som innebär nära vård och omsorgsarbete, det vill säga personal som i sitt dagliga arbete har kontakt med brukare och anhöriga, fått erbjudande om att boka in tid för vaccination.

Det finns också några få chefer som räknas in den gruppen, personal i nära vård och omsorgsarbetet. Dessa chefer befinner sig på enheter och möter också brukare, personal och anhöriga.

Personalen får själva boka tid för vaccination hos sin vårdcentral. Det är ingen som behöver vänta och ingen har företräde framför någon annan, utan genom att kontakta sin vårdcentral så får man en tid för vaccination. Personalen har möjlighet att lägga tiden för vaccinationen på betald arbetstid.

Källa: Pressmeddelande från Värnamo kommun

Taggar

Dela


1 reaktion på En guide genom omsorgens vaccinationsplan

Kommer detta inlägg med anledning av artikeln i annan tidning?
”Några få” kunde visst vara 10-12!
Tråkigt att läsa artiklar från riket hur vissa chefer med motiveringar tänjer på ordningen i faserna.
Skapar inget förtroende hos allmänheten, som tålmodigt väntar på vaccination.

Kommentarsfunktionen är stängd