Nyheter

En gripande skildring 

Nyheter Teaterfolk är aktuella med den nya föreställningen ”I våra ensamma hjärtan”. – Det är jätteinspirerande att vara med i den här teatern, säger skådespelaren Natalie Karlsson.

Händelsen tar sin början i ett flerfamiljshus där vi får följa olika människor och deras livsöden.  [1/8]

Plötsligt hörs hesa Fredrik och vardagen ställs på ända.  [2/8]

Läraren Marie Albertsson agerar inhoppare dagen till ära.  [3/8]

En person utan boende försöker ta sig in i husets skyddsrum.  [4/8]

Ett skyddsrum visar sig vara en bra plats att berätta hemligheter på.   [5/8]

– Det är jätteinspirerande att vara med i den här teatern. Vi har övat i många månader, men det går jättebra och jag är väldigt stolt över mig själv för det är en svår roll jag spelar med mycket känslor, säger skådespelaren Natalie Karlsson som spelar "Emma"..  [6/8]

Ett skyddsrum visar sig vara en bra plats att berätta hemligheter på.   [7/8]

En nöjd ensemble summerar en bra föreställning.  [8/8]

Kurser ”Teaterfolk” bildades 2019 på Värnamo Folkhögskola. Kursen riktar sig mot personer med intellektuella funktionsvariationer och har i dagsläget tio deltagare. Nu är kursen aktuell med föreställningen ”I våra ensamma hjärtan”, som i veckan spelas i folkhögskolans aula. Pjäsen handlar om olika människor som bor i ett flerfamiljshus och om en person som inte har någonstans att bo. Betraktarna får följa människornas vardag som ställs på ända när radion slutar fungera, hesa Fredrik tjuter (utan att någon vet varför) och hemmets lugna vrå byts ut mot husets skyddsrum, en plats som visar sig vara ett bra ställe för att berätta hemligheter på.

En av skådespelarna är Natalie Karlsson från Ödeshög som går sitt andra år på Teaterfolks-kursen. 

– Det är jätteinspirerande att vara med i den här teatern. Vi har övat i många månader, men det går jättebra och jag är väldigt stolt över mig själv för det är en svår roll jag spelar med mycket känslor, säger hon.

Natalie gör rollen som ”Emma”, som befinner sig i ett våldsamt förhållande.

– Min man slår mig, han vill inte att jag ska se så fin ut, så jag måste träda fram och folk måste få veta så att jag kan komma därifrån, för jag vill inte vara där. Det har varit nervöst för att det är en svår roll med mycket känslor men min lärare har lärt mig allting och det har gått jättebra hittills, säger hon.

Vad har varit det bästa med den här föreställningen?

– Att man får spela mycket: att man får vara i samma rum som alla andra, att få spela och jobba med dem, det har varit så roligt. 

Föreställningen avslutas pampigt med en föreställning i Gummifabrikens auditorium kommande vecka.

– Vi är väldigt stolta och vi ser fram emot att få spela i fabriken. Det måste vara en mäktig upplevelse att få stå där uppe på scenen, säger Markus och Noah. 

Taggar

Dela