Nyheter

”En del av våra historiska rötter”

Nyheter I dag, den 1 maj, uppmärksammas arbetarrörelsens arbete i digital form. 

I Socialdemokraternas skyltfönster får förbipasserande en ökad kunskap om demokratins historia, innebörd och betydelse.

I dag, den 1 maj, uppmärksammas arbetarrörelsens arbete i digital form. Arkivfoto

I dag genomför Socialdemokraterna i Jönköpings län ett digitalt första maj-firande tillsammans med SSU, LO och ABF. Firandet gästas av socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi och Europaparlamentarikern Heléne Fritzon. Övriga talare är Thomas Olsson, ordförande LO-distriktet i Småland-Blekinge, Edvina Palmcrantz, ordförande SSU i Jönköpings län och Carina Ödebrink, ordförande Socialdemokraterna i Jönköpings län att tala. Firandet sker under lördagsmorgonen och sänds på sociala medier. 

– Vi ser fram emot talen från våra politiker, känna stoltheten över att se fanan vaja och vad arbetarrörelsen har åstadkommit samt att vi också ser fram emot en gemenskap, även om den blir digital. 1 maj är en del av våra historiska rötter, där vi vill påminna om att rättvisa måste man kämpa för. Genom att organisera sig kunde människor tillsammans arbeta och kämpa för samma mål, då precis som i dag. Att genomföra det hela digitalt är ett nödvändigt ont, det är en möjlighet under pandemin, men den ersätter inte den fysiska kontakten, säger Bo Svedberg, ordförande för Socialdemokraterna Värnamo.

I år firar demokratin 100 år. Det firas under året bland annat genom utställningar i hela landet, studiematerial för skolor och gymnasier samt medverkan under bland annat Almedalsveckan såväl som bokmässan. 

– I Värnamo i vår lokal kommer vårt skyltfönster visa hur man får en ökad kunskap om demokratins historia, innebörd och betydelse, säger Bo Svedberg. 

Taggar

3 reaktioner på ”En del av våra historiska rötter”

Synd att man inte kunde hissa en flagga (flaggdag) vid till exempel Folkets Park, men man hann väl inte

Fin artikel! Hoppas många är med och firar första maj i dag 🙂

Redaktionen svarar: Tack så mycket, Simon 🙂 /David, reporter

Kommentarsfunktionen är stängd