Nyheter

En dag av glädje för Världens Barn

Nyheter Erikshjälpen, Takkten AB och Fotograf Magdalena samarbetar för nationell insamling. 

Den dagliga verksamheten Takkten AB har tillsammans med Erikshjälpens medarbetare och volontärer spelat in låten ”Om Du Vill” till förmån för Världens Barn. På bilden syns på övre raden från vänster: Anneli Åhlander, Julia Johansson, Maria Scott, Peter Nord och Bente Johansson. På nedre raden syns från vänster: Berit Strandkvist, Angelika Backman, Angelique Uwimana, Per-Erik Rydberg och Dennis Twum.

Världens Barn är Radiohjälpens största insamlingskampanj och sker i ett samarbete mellan Sveriges Television, Sveriges Radio P4 och 14 bistånds- och barnrättsorganisationer. Erikshjälpen är en av organisationerna och genom sina 61 second hand-butiker bidrar Erikshjälpen till Världens Barn-insamlingen. I dag, lördagen den 8 oktober, går varje krona som kunderna handlar för i hjälporganisationens second hand-butiker oavkortat till Världens Barn-insamlingen.

– Totalt samlades butikerna in runt 3,3 miljoner kronor förra året och jag hoppas att Värnamoborna kommer och öppnar hela sin plånbok. Vi ska försöka ha extra fina saker, ha extra mycket på hyllorna och kommer fylla butiken under hela lördagen. Vi erbjuder äppelkaka med vaniljsås och kaffe till specialpris och bjuder alla barn på glass men även en goodie-påse, säger Bente Johansson, butikschef för Erikshjälpen i Värnamo. 

Många butiker väljer att uppmärksamma Världens Barn-insamlingen på olika sätt. I Värnamos fall har Erikshjälpen gått samman med den dagliga verksamheten Takkten AB och Fotograf Magdalena. Fotografen gjorde en modefotografering tillsammans med verksamhetens deltagare som klädde upp sig i butikens kläder och bilderna ställs i dag ut i butiken tillsammans med de olika kollektionerna, men det är inte allt. Tillsammans med butikens anställda och volontärer har Takkten AB skrivit och spelat in en ny låt, ”Om Du Vill”, till förmån för Världens Barn. 

– Vi har haft ett samarbete tillsammans nästan sedan jag började, berättar Bente Johansson. Verksamheten har hand om vår skoavdelning, ansvarar för caféet på tisdagar, kontrollerar spel och pussel och kommer även att ansvara för smyckesavdelningen framöver. De kom till mig och berättade att de hade skrivit ihop en låt till förmån för Världens Barn, där mina medarbetare och volontärerna sjöng med. Det är ju roligt, inte minst för de äldre, att berätta för sina nära och kära att ”jag är med på Spotify”, säger Bente Johansson. 

Peter Nord på Takkten AB har skrivit och producerat låten.

– Det är kul när man kan göra saker tillsammans och det här är ett sätt att genom musiken skänka en god tanke, säger Peter Nord på Takkten AB. 

– Våra verksamheter har mycket gemensamt, vårt samarbete växer och det är kul att göra sådana här saker tillsammans, avrundar Anneli Åhlander på Takkten AB.

Taggar

Dela


1 reaktion på En dag av glädje för Världens Barn

Kommentarsfunktionen är stängd