Nyheter

Elpriset fortsätter stiga – högsta på över tre månader i morgon

Nyheter Elpriset i elområde 4, som Värnamo kommun tillhör, stiger i morgon till 4,56 kronor per kWh. Det är det högst dagspriset sedan i september.

Dygnspriset på el är i morgon, den 12 december, 4,56 kronor i elområde 4 på den nordiska elbörsen Nordpool. Det är det nionde högsta dygnspriset sedan 2019 och högre än någon dag under förra vintern. Jämfört med i dag stiger elpriset med hela 1,00 kronor kWh.

Hushåll och företag i Värnamo med timdebiterade avtal betalar som mest 6,26 kronor per kWh mellan klockan 17 och 18 då timpriset är som högst.

Räknar man in energiskatt och moms landar priset på 8,33 kronor per kWh under den dyraste timmen. Det innebär att en timmes dammsugning, när elpriset är som högst, kostar omkring 17 kronor för den som har ett elavtal med timpris (under den billigaste timmen mellan klockan 23 och 24 skulle motsvarande dammsugning kosta cirka 6 kronor).

Elpriserna har stigit kraftigt under det senaste året. År 2020 låg snittpriset vid den här tiden på året på 0,42 kronor per kWh och nådde aldrig högre än 2,58 kronor någon enskild timme.

De senaste 30 dagarna har snittet legat på 2,68 kronor per kWh, alltså ungefär sex gånger så högt som 2020. Förra året var motsvarande siffra 1,59 kronor per kWh.

Källa: Newsworthy

Taggar

Dela


1 reaktion på Elpriset fortsätter stiga – högsta på över tre månader i morgon

Kommentarsfunktionen är stängd