Nyheter

Elias levererar färska grönsaker till dörren

Nyheter Elias Werkelid ger kommuninvånare chansen att få färska och närodlade grönsaker levererade till dörren. – Det är en häftig idé, säger han. 

Bilder: David Alin

Genom företaget Grantorpets grönsaker ger Elias Werkelid kommuninvånare chansen att få färska och närodlade grönsaker levererade till dörren. – Det är en häftig idé, säger han.   [1/2]

– Jag älskar att köra bil och tycker det är superhärligt att köra bil, speciellt på småvägar och få se landsbygden. Det är en jättehärlig del av mitt jobb att få göra det, men det är även kul att få snurra runt inuti Värnamo, säger Elias Werkelid.  [2/2]

2019 flyttade Elias Werkelid med familj till Grantorpet mellan Horda och Rydaholm. I samband med flytten började Elias och hans fru odla och sälja grönsaker under företagsnamnet Grantorpets grönsaker. Till en början skedde försäljningen hemma på gården och genom REKO-ringar, men 2021 togs nästa steg i form av torghandel i centrala Rydaholm. Året efter var det dags för nästa steg, i form av en satsning på en prenumerationstjänst på hemleverans av färska grönsaker.

– Det är ett bra sätt för att äta god mat. Den här typen av affärsmodeller finns det mycket av i Europa och USA. Det finns på ganska många håll i Sverige också. Vissa kallar det andelsjordbruk och då köper kunderna sina andelar i början på säsongen och sedan får andelar av skörden, medan jag kör med prenumerationer där kunderna betalar i efterhand för det jag faktiskt har levererat, säger Elias.

Tjänsten fungerar som så att intresserade tar kontakt med Elias, som skriver upp personerna på en mejllista. De intresserade kan välja mellan en stor eller en liten kasse av varierat innehåll. Sedan påbörjas utkörningarna.

– Jag har en runda i Rydaholm, Gällaryd och Horda på tisdagar, sedan kör jag i Bor och Värnamo på torsdagar. Just nu har jag ett 60-tal prenumeranter. Det roligaste med det här är ju att det funkar, det är en häftig idé. Det är ett jättehögt intresse och kunderna är supernöjda, de tycker att tjänsten är jättebra. Sedan är det ju härligt att vara sin egen och utveckla ett företag, det är roligt och utvecklande. Det finns många typer av prenumerationstjänster, men jag tycker att det fungerar bra ihop med grönsaker. Jag skördar morötter i dag och levererar dem hem till dig i dag, då blir det en mening med att jag levererar, grönsakerna är ju helt nyskördade, säger Elias.

Vad är det bästa med att vara ute på vägarna?

– Jag tycker det är superhärligt att köra bil, speciellt på småvägar och få se landsbygden. Det är en jättehärlig del av mitt jobb att få göra det, men det är även kul att få snurra runt inuti Värnamo. Man får se samhället, träffa folk och gå in och prata med verksamheter. Jag har en del restauranger och pizzerior som jag säljer varor till, så det är kul.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Elias levererar färska grönsaker till dörren

Väldigt fina grönsaker! Så lyxigt att få en kasse levererad till dörren.
Mycket nöjd!
Lena

Kommentarsfunktionen är stängd