Nyheter

Elev slog lärare: ”Skallar personalen”

Nyheter Det var under en utflykt som en elev ska ha agerat våldsamt mot en lärare. Händelsen är nu anmäld till Arbetsmiljöverket.

Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Eleven, som går i en grundskola i Värnamo kommun, ska ha fått ett vredesutbrott i samband med en utflykt och försökt förstöra både möbler och annat material. Eleven ska även ha gjort utfall mot en pedagog.
”Hen slår, sparkar, nyper och skallar personalen. Detta resulterar i blåmärken, rodnad samt svullnad under knät. Orsakar även psykisk stress för personalen”, står det att läsa i anmälan till Arbetsmiljöverket.

Värnamo.nu har sökt rektorn för den aktuella skolan. Men denna har inte återkommit. Det är också oklart om fler myndigheter än Arbetsmiljöverket är inkopplade efter händelsen.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Elev slog lärare: ”Skallar personalen”

Frågan är hur kvalitén på lärare är? Tycker lärarna borde skämmas som inte kan styra upp klasserna. Förr vad det ordning och reda i skolan. I detta fallet lägger man skulden på barnet, känns ju inte direkt som ett äldre barn. Visst så ska inte barnen göra , men så det blir med slappa och bekväma lärare, då blir det kaos. Tyvärr kan man ju inte resa bakåt i tiden. Men hade varit en fördel, då kunde de lärt sig av de riktiga lärarna från förr..

Tycker du ska testa att vara lärare en vecka. Se hur många anmälningar du får på dig för att du höjer rösten åt elever som inte lyssnar. Eller att du vågar anklaga de underbara änglarna för saker de aldrig någonsin skulle kunna hitta på. Gud förbjude om du skulle ta mobilen från en elev som sitter och tittar på youtube under lektionstid.

Köper ditt argumentet, de får anmäla hur mycket de vill. Ordning och reda ska det vara och barnen ska lära sig. Hade hellre fått sparken än inte gjort allt för barnen. Sätt stopp direkt så löser det sig, men vill man bara gnälla att andra ska lösa, så gör det. Men ropa inte efter högre lön. Lön efter prestation

De pratar om att höjda löner ska locka fler behöriga lärare till skolan, samt behålla dem vi har. Tar hellre bättre arbetsmiljö än ökad lön. Bara för att personerna som slår är mindre så gör det inte mindre ont.

När man inte lyssnar till personal i tidiga år, så ger dessa det konsekvenser, som ingen verkar vilja ta del av.

Om man larmar i tid, men ingen har viljan att göra någonting, tja , då får man de resultat man får.

För verksamheterna bör sig anpassas mer efter behoven som finns.

Men alla verkar vilja sitta mer vid datorn och de flesta bara av att vilja inneha lönen..

Och ingen vilja finns för att att barn av idag skall kunna få dess möjligheter som finns..

Kommentarsfunktionen är stängd