Nyheter

Ek-stravagant plantering vid ny förskola

Nyheter I dag samlades förskolebarn, politiker, tjänstepersoner och entreprenör för att plantera en ek på den nya förskolan Ekenhaga i Värnamo.

Den nya förskolan Ekenhaga intill Borgen är under byggnation och börjar nu att ta form. Plattan, väggar och tak är på plats.  [1/7]

Efter dagens ceremoni finns också en ek planterad. Planteringen av eken är en symbolisk handling för att lyfta och fira att det snart finns ytterligare en ny förskola i Värnamo kommun.  [2/7]

Eken planterades av förskolebarn från Borgens förskola under ledning av Byggas projektledare Jesper Sibner.  [3/7]

Eken planterades av förskolebarn från Borgens förskola under ledning av Byggas projektledare Jesper Sibner.  [4/7]

Barn- och utbildningsnämndens ordförande Maria Johansson (C) och nämndens vice ordförande Kaj Larsson (M) hjälpte barnen att plantera eken.  [5/7]

Daniel Olsson från Beijer Byggmaterial bjöd deltagarna på korv och dryck.  [6/7]

Så här är tanken att förskolan Ekenhaga ser ut när den är klar. Bild: Värnamo kommun  [7/7]

Den nya förskolan Ekenhaga intill Borgen är under byggnation och börjar nu att ta form. Plattan, väggar och tak är på plats. Efter dagens ceremoni finns också en ek planterad. Planteringen av eken är en symbolisk handling för att lyfta och fira att det snart finns ytterligare en ny förskola i Värnamo kommun.

– Eken blir också en symbol för platsen. Den kommer förhoppningsvis bidra med både skugga och glädje, säger projektledaren Gustav Lydén.

Eken planterades av förskolebarn från Borgens förskola samt av barn- och utbildningsnämndens ordförande Maria Johansson (C) och nämndens vice ordförande Kaj Larsson (M).

Efter planteringen bjöd Beijer Byggmaterial deltagarna på en grillfest med korv och dryck i solskenet.

Lite fakta om förskolan Ekenhaga
Intill Fräkenvägen, i närheten av Borgens friluftsområde, i Värnamo bygger Värnamo kommun en ny förskola på cirka 1 500 kvadratmeter. Förskolan heter Ekenhaga och kommer att bestå av sex avdelningar och ge plats för 120 barn. Förskolan byggs med trästomme och tegelfasad. På taket kommer det att finnas solceller. Förskolan beräknas vara klar våren 2024.

Taggar

Dela