Nyheter

Einarsson (C): I klimatfrågan går alla nationer åt samma håll

Nyheter I vår nya artikelserie "Kvartalskollen" tar vi pulsen på kommunfullmäktiges ledamöter och ersättare i globala, nationella och lokala frågor. I dag möter vi Bengt Einarsson (C).

Bengt Einarsson (C). Pressbild: Centerpartiet

Europa

Vilken fråga tycker du är den viktigaste i EU-valet?

– Klimatfrågan, där alla nationer drar åt samma håll.

 

Nationellt

Vilka energikällor har Sverige om tio år?

– Vatten, vind, sol, kärnkraft och vätekraft. Vågkraften är också intressant som en i dag i Sverige odisponerad resurs. Därtill utveckling av effektivare värmepumpar för uppvärmning och att dess ev roll i elförsörjningen bör prövas.  I kommunen: vatten, sol, vind, värmepumpar, ( ej lokal kärnkraft), biomassa för fjärrvärme och viss värmekraftskopplad elproduktion.

Kommunen

Medborgarförvaltningen ser positivt på en satsning på motorgård för ungdomar i Värnamo kommun. Vad tycker du om ett sådant förslag?

– Ja, det är en modell för ungdomars fritid som prövats sedan länge i andra kommuner. Utfallet är i allmänhet positivt. Blir denna motorgård den första gården med elfordon och ett lokalt utvecklingsarbete med och för ungdomar i utvecklingen av nya energiformer? En utvecklingsmässig anknytning till lämpligt gymnasie-/ högskoleprogram vore intressant. Vilken roll kan Segerstadsgymnasiet ta i detta perspektiv som centrum för nytänkande och energiprocesser inom tyngre och lätta fordon och samfärdsel?

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *