Nyheter

Eddie siktar mot fullspäckat år

Nyheter Folkrace, Time Attack och satsning mot toppen i Renault Junior Cup. Med ett stenhårt grepp om ratten har Eddie Ramirez Eriksson siktet inställt på ett fullspäckat 2021.

Eddie Ramirez Eriksson och lillebror Alex ger tummen upp för kommande säsong

Tänk dig att du är en nybliven tonåring och att din största dröm är att få sitta bakom ratten på en tävlingsbil. Att få trycka gasen i botten och slåss plåt mot plåt med dina motståndare i höga hastigheter. För Eddie Ramirez Eriksson är det här vardagen.

I år debuterade Värnamobon i tävlingsklassen Renault Junior Cup. Klassen är en del av SSK-serien (Stockholms sportvagnsklubb) och har genom åren fostrat flera framstående racingförare. Exempelvis Mattias Ekström, tvåfaldig mästare i det tyska standardvagnsmästerskapet DTM och världsmästare i rallycross. Bilarna är av typen Renault Clio RT med 1,4-litersmotorer på 85 hästkrafter och väger drygt 900 kilo. Trots tufft motstånd lyckades Värnamobon bli årets debutant i Renault Junior Cup och sluta på en total femteplacering i SSK-serien.

– Jag kände direkt redan efter första deltävlingen att jag hade chans på topp 3. Hade inte pappa glömt att tanka innan första racet, hade jag nog slutat på pallen redan i säsongens första tävling, säger Eddie.

En sak som förknippas med biltävlingar är plåtskador. Vid en närmare observation av Eddies bil syns inte en skråma. Anledningen? Hans körstil.

– Jag är oftast en gentleman ute på banan. Kommer en snabbare förare bakom mig, släpper jag oftast förbi dem. Jag ser det som en möjlighet att återta placeringar senare i loppen, eftersom ett lopp inte är över förrän målflaggan skymtas.

För sina insatser under året belönades pappa Agustin Ramirez med ett telefonsamtal från KAK (Kungliga Automobil Klubben) i veckan.

– Klubbens ordförande ringde och berättade att Eddie har blivit en del av en ambassadörssatsning. Du är grym Eddie, säger Agustin Ramirez.

Hela familjen Ramirez Eriksson står bakom satsningen.

– Alla har en roll i teamet. Mamma står för maten, pappa mekar, lillbrorsan Alex tankar bilen och jag kör. Det blir som en familjestund, säger Eddie.

Med säsongen 2020 avklarat väntar ett fullspäckat schema 2021. Eddie satsar vidare mot en totalseger i Renault Junior Cup och deltagande i långloppscupen STEC. Han kommer även att köra en deltävling i Time Attack, en tävlingsform som handlar att sätta den snabbaste varvtiden.

– Jag drömmer om att bli världsmästare inom rallycross och kommer därför även att börja testa folkrace under året, eftersom en måste vara 15 år för att få tävla i det. Det blir ett fullspäckat år, men inför 2022 är målet att satsa på antingen rallycross eller banracing, säger Eddie. Jag tackar alla sponsorer för ert stöd och ser fram emot fortsatt samarbete.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Eddie siktar mot fullspäckat år

Roligt, nästan inte sant…
Att en så ung människa i vår kommun kan fästa på kommunen på tavlan, i tävlingssammanhang.
Grattis, grattis, grattis!
Hoppas du till toppen når endera dagen.
Lycka till dig och hela din familj som dig stöttar. Kör varsamt, ödmjukt men vinn.

Kul att ni skriver om denna duktiga unga förare
Stec är glad och stolt över att juniorerna kan komma och köra och vi önskar Eddie en riktigt bra säsong 2021

Kommentarsfunktionen är stängd