Nyheter

Eddie lägger i en högre växel

Nyheter Historien om unge Eddie Ramirez Erikssons framfart på racerbanorna fortsätter.

Eddie Ramirez Eriksson har nu tagit SBF-licens så att han kan träningsköra i sin Renault Clio.

I några år har Värnamo.Nu följt honom och skrivit om hans bravader med gokarten. Fyra år på raken har han nämligen vunnit gokartserien.

Nu har han gått vidare och börjat tävla med ”vanlig”bil. I det här fallet en specialpreparerad Peugeot. Detta trots att han bara är 12 år gammal.
I vinter har han börjat tävla i STEC-serien. En lagtävling där laget ska köra en och samma bil i fyra timmar. Laget kan bestå av två till fyra förare.
Vid premiären kom hans lag sjua, av 15 lag som startade. Eddie var med sina 12 år klart yngst, övriga var seniorer i olika åldrar. Dessutom körde Eddie själv bilen mest av alla i teamet.
Eddie har fått dispens från motorförbundet att tävla i STEC-serien. Varje gång han kör så sitter pappa Acosta med i bilen, eller någon annan vuxen.

Nu har Eddie Ramirez Eriksson tagit ytterligare ett kliv i sin karriär. 13–14 april genomgick han en utbildning och fick en så kallad SBF-licens. En licens som alla tävlingsförare måste ta för att få tävla i Sverige. Men på grund av sin ålder så får ju inte Eddie tävla hur som helst. Men det nya licensen ger hon möjlighet att träna.
– Mamma och pappa har sponsrat mig och köpt en Renault Clio, som jag ska träna i, berättar Eddie.

Eddies framfart bakom ratten har  gjort att det pratas om honom en hel del nu för tiden. Han har, delvis på egen hand, skaffat sig en mängd sponsorer.
Kände racerstjärnan Felix Rosenqvist från Värnamo är en av Eddies stora idoler.
– Eddie har fått en hjälm att tävla i av Felix. Den är han mycket stolt över, berättar pappa Acosta.

Taggar