Nyheter

Dystra siffror i kommunens delårsrapport.

Nyheter Kommunens ekonomi  fortsätter att backa. Vid den senaste delårsrapporten visar siffrorna på en underskott på 31,5 miljoner kronor.

Värnamo kommuns senaste delårsrapport visar på kraftig minus. Arkivfoto

Rapporten kommer att vara ämne för diskussion vid nästa kommunstyrelsemöte. Dagen efter, den 23 oktober ska revisorerna gå igenom delårsrapporten.

I den framgår det att det var de första månaderna i rapporten som underskottet var som störst. Framförllt handlar de om de olika nämnderna som har problem.
Medborgarnämndens underskott är på 24,4 miljoner kronor.

Omsorgsnämnden backar åtta miljoner. Barn- och utbildningsnämndens minus hamnar på 4,5 miljoner kronor
I kommunstyrelsen handlingar framgår det att underskottet delvis uppvägs av kostnader och intäkter knutna till beräknas ge ett överskott mot budget på 14,3 miljoner kronor.
Vidare står det ” Totalt visar prognosen ett negativt resultat för hela kommunen för 2019 med-5,7 miljoner kronor, vilket är 17,2 miljoner kronor sämre än budget.Detta är inte acceptabelt”, heter det i delårsrapporten.

Taggar

3 reaktioner på Dystra siffror i kommunens delårsrapport.

Vad beror medborgarnämndens underskott på?
Är det i Värnamo likt ett stort antal andra kommuner kostnaden för skenande socialbidrag till flyktinginvandrare? Om så är fallet vore det klädsamt om kommunen talade klarspråk om saken.

Finns ett oerhört slöseri inom kommunen idag. Stora belopp försvinner okontrollerat i ”svarta hål”, felprioriterade satsningar som beror på att okunnigt folk sitter på fel stolar. Verkligheten börjar nu komma ikapp politikerna.
Ser ekonomin ut som den gör idag så vågar man inte ens tänka på hur resultatet kommer att bli under stundande lågkonjunktur.

Kommentarsfunktionen är stängd