Nyheter

Dyrare att hyra kommunens idrottshallar

Nyheter Från den 1 juli år kommer det att bli dyrare för idrottsföreningar att hyra in sig hos kommunens idrottsanläggningar.

Det kommer att bli dyrare att hyra kommunens idrottsanläggningar från den 1 juli i år. Om tekniska utskottets förslag får gehör på kommunfullmäktige nästa onsdag.

I  det förslag som nu tekniska utskottet kommer att presentera för kommunfullmäktige nästa onsdag så finns det en höjning av taxan på 2,5 procent.

Utskottet poängterar i sitt förslag till beslut så poängteras det att höjningen inte ska gälla ungdomsidrott.

Noll procent för ungdomar och åtta procents höjning för seniorverksamhet föreslås.

Höjningen i sig är inte stor, det handlar om några kronor.

Exempelvis hallen på Tinas ö, där kommer taxa att gå från 125 kronor till 130 kronor. I Forshedahallen blir det ingen ökning, medan de som hyr ishallen kommer att få en höjning från 130 kronor till 140.

I sin utredning av kostnaden har man utgått från att 20 barn deltar vid varje träning. Vilket för ishallens del skulle motsvara sju kronor per barn.

Taggar

Dela


1 reaktion på Dyrare att hyra kommunens idrottshallar

Känns väldigt konstigt att man går in och höjer kostnader för föreningslivet i vår kommun.
Kan givetvis ha förståelse om viss kostnadsreglering sker på Elitverksamheten men Ungdom /senior verksamheten hänger ju ofta ihop i en förenings ekonomi. Målet måste ju vara att alla ungdomar skall verka och utvecklas länge i föreningslivet.
De/vi har det ju redan tufft som det är.

Det är ju tack vare våra föreningar som vi kan hålla nere de i övrigt ökade kostnader i kommunen !
Vi tar ansvar för hälsa,socialt engagemang och kamratskap. Om vi inte kan investera i våra ungdomar, hur kan vi då bli en attraktiv kommun?

Man behöver ju endast engagera sig och åka ut i verkligheten och besöka våra föreningar för att förstå vilken enorm besparing dessa gör för skattebetalarna i vår kommun .
Att investera i hälsa och social samvaro måste ju prioriteras.
Jag kan gärna inkomma med förslag som kan underlätta tekniska kontorets ökade kostnader så man inte tvingas att lägga ut dessa på föreningslivet.

Med vänlig hälsning
Åke Forsberg

Kommentarsfunktionen är stängd