Nyheter

Drive-in-bio för A-traktorer och mopedbilar under festivalkväll

Nyheter Amerikansk action från 70-talet när ungdomarna själva får välja under Värnamo Filmhistoriska Festival. Filmen som epa-ungdomarna själva valde blev ”Nu blåser vi snuten”…

Saga Carlsson och Olle Fredriksson. Foto: Ella Gustafsson

En av de stora nyheterna på årets festival är att det under lördagskvällen i april bjuds in till en helkväll för långsamtgående fordon på Gummifabrikens parkering. En grupp Epa-ungdomar i Värnamo har varit med och planerat hela kvällen som arrangeras av Värnamo Filmhistoriska Festival, Gummifabriken, Campus Värnamo och fältarna i Värnamo kommun med stöd från Svenska Filminstitutet och lokala sponsorer.

Ungdomarna samlas för att parkera sina fordon, äta goda hamburgare från Madame, snacka utbildning med Campus Värnamo och testa kluriga pussel. På plats finns även Motorungdomsgården MUG från Vaggeryds kommun som visar upp sitt projekt där ungdomar bygger om en bil till en A-traktor och Team Hylletofta som tävlar i traktorracing där de kör betydligt snabbare än 30 kilometer i timman.

Senare under kvällen startar filmen, som ungdomarna själva har valt, den amerikanska klassikern ”Nu blåser vi snuten” med Burt Reynolds i en av huvudrollerna. Filmen beskrivs som en hysterisk actionkomedi och spelade in rekordsummor när den hade biopremiär 1977, där skratt blandas med biljakter i svindlande fart. 

Pressmeddelande från Värnamo Filmhistoriska Festival

 

Taggar

Dela