Nyheter

Diskuterar renovering av vattentornet 

Nyheter Värnamos vattentorn behöver renoveras. I dag diskuterar tekniska utskottet en utredning i ärendet.

  [1/3]

  [2/3]

  [3/3]

Vattentornet i Värnamo behöver en ordentlig översyn. Tidigare undersökningar visar på brister i vattentornet som behöver åtgärdas. För att komma vidare behöver en djupare undersökning göras samt en projektering. Tekniska förvaltningen menar att i dag är det oklart hur en renovering kan göras, eftersom vattentornet behöver tas ur drift under renoveringsprocessen. Förvaltningen har involverat en konsult som leder undersökningarna och som kommer att presentera ett åtgärdsförslag. 

I kommunens investeringsbudget för 2021 finns en pott på en halv miljon kronor avsatt för en renovering av vattentornet. För att pengarna ska kunna användas behöver kommunfullmäktige fatta ett startbeslut. I dag tas det första steget i den processen, när tekniska utskottet föreslås besluta att föreslå kommunfullmäktige att anvisa pengarna till projektet. 

Taggar

Dela


4 reaktioner på Diskuterar renovering av vattentornet 

Eftersom jag lämnat ett färdigt medborgarförslag om överföringsledningar öster ut, som omfattar Bor, Horda och Rydaholm med Vråens vattentorn som startplats. Är det helt fel att börja med vattentornet på Vråen, det är där man ska avsluta, när de yttre verken och ledningarna är klara att anslutas! Tänk ett varv till, eller lägg pannorna i djupa veck som ni har tänkt med Finnvedsvallen! Där finns nog lösningen!

Hyra in en ”konsult” är bara en omskrivning där en eller några personer inte vill erkänna att de inte klarar av sitt jobb.

Det märks redan på politikerna i Värnamo om vi kollar på stillastående projekt som viadukten.

”Förvaltningen har involverat en konsult som leder undersökningarna och som kommer att presentera ett åtgärdsförslag”.
Skumt, det verkar bli dyrt..
Alla dessa konsulter verkar dörrar för öppnas i vår kommun.
Är det månne deras gelikar som innehas som svågrar/svägerskor politikerna till detta tar , det kostar ju kosing för oss- skattebetalare, när vi också kan säga att vissa kostnader inte borde bli upplåtna, för de går inte att genomföra. Men nu ska ju en tredje och fjärde part tjäna lite kosing också…
Ledsamt men sant, sen flyttar de till annan ort och äro verksamma däri en stund. Dessa flyttfåglar som bara tar- och tar…

Kommunen lånar till 0,4 procents ränta. Om man istället säljer vattentornet till ett börsnoterat börsbolag som betalar 1,13 procents ränta så kan kommunen hyra tillbaka vattentornet och betala dyrare ränta än vad man hade kunnat låna till själv.

1,13 -0,4 = några tusenlappar mer för skattebetalarna genom att sälja samhällsfastigheter till externa börsbolag i stället för att sköta det inom kommunen.

Öppna gluggarna kära skattebetalare i hela Sverige. Detta sker i mångmiljardklassen i dag och hyllas av en massa statliga och kommunala byråkrater i landet.

Kommentarsfunktionen är stängd