Nyheter

Diskuterar köpekontrakt för Bredastenstomt

Nyheter Pandemin och en dödsolycka satte käppar i hjulet för VMO Fastighets AB:s etablering på Bredasten. I dag diskuterar kommunstyrelsen ett nytt köpekontrakt med bolaget.

Kommunstyrelsen diskuterar ett förnyat köpekontrakt med VMO Fastighet AB berörande fastigheten Gnejsen 1 på Bredasten. Foto: Google Earth  [1/2]

Kontraktet innebär att VMO Fastighet köper den drygt 17 000 kvadratmeter stora tomten för knappt 2,5 miljoner kronor. Ritning: Värnamo kommun  [2/2]

Värnamo kommun har tecknat ett köpekontrakt med VMO Fastighet AB berörande fastigheten Gnejsen 1 på Bredasten. Ett köpekontrakt har tidigare upprättats mellan parterna och antagits av kommunstyrelsen med giltighet fram till den 22 oktober 2021. Bolaget har ansökt om och erhållit positivt förhandsbesked för bygglov men byggstart och projektets genomförande har försenats med anledning av pandemin samt en trafikolycka med dödlig utgång.

Nu har ett nytt köpekontrakt på lika villkor som tidigare avtal upprättats, dock med skillnaden att det nya avtalet bara gäller i 6 månader samt att handpenningen anses vara betald enligt tidigare avtal. Avtalet innebär att bolaget köper tomten den drygt 17 000 kvadratmeter stora tomten för knappt 2,5 miljoner kronor. 

I dag diskuterar kommunstyrelsen köpekontraktet. Kommunledningsförvaltningen har föreslagit kommunstyrelsen besluta att godkänna det upprättade köpekontraktet med VMO Fastighet AB. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Diskuterar köpekontrakt för Bredastenstomt

Och Julas eventuella etablering intill Biltema, har den gått i stå?

Kommentarsfunktionen är stängd