Nyheter

Detaljplan för ny skola ut på granskning

Nyheter Nu har kommuninvånarna möjlighet att tycka till om planerna på den nya skolan på Västhorja.

Den nya skolan (svart) kan enligt förslaget till detaljplan placeras så här mellan Gröndalsleden (uppe till vänster) och Sveavägen (uppe till höger). Cirkeln i bildens ovankant är den rondell som planeras byggas. Till höger om skolan i höger bildkant syns en framtida busshållplats, den nya infarten från Sveavägen och skolans parkering. Ritning: Värnamo kommun

Detaljplanearbetet för del av tomten Västhorja 12:5 har nått nästa fas. Planen möjliggör för en skola för cirka 500 elever i anslutning till Gröndalsleden och Sveavägen. I dagarna skicka samhällsbyggnadsförvaltningen ut detaljplanen på granskning. och kommuninvånarna har möjlighet att yttra sig i ärendet från och mellan den 22 november och den 19 december. 

Efter avslutat samråd och bearbetning är målet att kommunfullmäktige antar detaljplanen under det första kvartalet nästa år. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Detaljplan för ny skola ut på granskning

Jag tycker det är en märklig plats att bygga en skola på. Förstör inte den vackra natur som finns i det området. Tänk på grannarna som i dagsläget bor typ på landet. Måste finnas bättre platser!

Kommentarsfunktionen är stängd