Nyheter

Det vill Värnamoborna ha av kommunen

Nyheter Det finns många guldkorn i Värnamo. Uppskattade platser dit folk återvänder ofta.

Det finns många smultronställen i Värnamo dit folk gärna återkommer.

Värnamoborna vill ha fler cykelvägar i stan. Möjlighet att promenera längs Lagan norrut, samt en ny fritidsgård för ungdomar.

Det är några av de önskemål som Värnamoborna har på Värnamo kommun.
Detta är några av de svar som kommunen fick efter senaste upplagan av Vråendagarna. Då genomfördes en enkät där Värnamoborna fick dela med sig av sina synpunkter om uppskattade platser i stan.

Även om det var mycket folk som kom till Vråendagen den 11 maj i år så var intresset för kommunens enkät i ärlighetens man ganska låg. Sammanlagt var det bara 22 personer som svarade på enkäten.

Kommunens syfte med enkäten var att samla in underlag till det arbete som kommunen har inlett med att ta fram en ny plan för stadens fysiska utveckling. Enkäten syftar till att ta reda på vilka platser, som ses som betydelsefulla och som man därav vill att kommunen ska verka för i planeringen.

Av enkätsvaren framgick att Apladalen, Osudden och Prostsjön är platser som uppskattas av Värnamoborna.
Många av de som svarade besöker dessa platser mer än en gång i veckan.
Ökad tillgänglighet med cykel och till fots efterfrågades av flera av de svarande, medan de allra flesta ville se bättre belysning på sin favoritplats för ökad trygghet.

Taggar

2 reaktioner på Det vill Värnamoborna ha av kommunen

För de första kan dom sköta rastgårdana till hundarna bättre. Där kan man ändå umgås med folk, dvs om det är säkert att vara där för en hund! Sen kanske gå ut bland områden o fråga. Inte alla som dra till våren.

Nä!. Förväntar sig är ingen idé. En sommar åkte jag själv o en till för att klippa gräset på en rastgård. Dock några dagar senare hade dom klippt hela. Om det nu var kommunen.

Kommentarsfunktionen är stängd