Nyheter

”Det är dags att lämna över nu”

Nyheter Hans-Göran Johansson (C) är inne på sitt trettonde år som kommunstyrelsens ordförande i Värnamo kommun. Men ett fjortonde kommer det inte att bli. Detta meddelar han sitt parti och allmänheten i dag, onsdag.

Hans-Göran Johansson lämnar uppdraget som kommunstyrelsens ordförande. Arkivfoto

– Jag har haft förtroendet att leda Värnamo i många år nu, jag känner att jag hunnit genomföra mycket och att det nu är rätt läge för någon ny att komma in i uppgiften före det är val, säger Hans-Göran Johansson.

Hans-Göran Johansson gick med i Centerpartiets ungdomsförbund 1973, då var han 15 år gammal. Under sin politiska karriär har han haft många olika uppdrag som fritidspolitiker innan han 2009, ett år innan valet, fick förtroendet att bli kommunstyrelsens ordförande.

– Jag var polis i 30 år innan jag valde att bli heltidspolitiker, så jag har varit i samhällets tjänst under en lång tid. Nu kommer jag att gå i pension, ägna mig åt jord- och skogsbruk och givetvis fortsätta vara aktiv medlem i Centerpartiet.

De senaste 13 åren har Hans-Göran Johansson varit kommunstyrelsens ordförande i Värnamo kommun. Ett uppdrag han funnit både hedersamt och lustfyllt.

– Det är med stolthet som jag ser tillbaka på åren som kommunstyrelsens ordförande. Vi har under dessa år bland annat utvecklat Värnamo som en landsbygdskommun genom bland annat bredbandsutbyggnad och landsbygdsdialoger och drivit flera utvecklande projekt, såsom Gummifabriken med flera för kommunen viktiga framtidssteg. På det stora hela har det varit roligt att driva kommunens utveckling tillsammans med partikollegor och vänner i Alliansen, även om tuffa tider har kommit och gått som det gör i samhället.

Beslutet att inte kandidera i nästa val har vuxit fram och Hans-Göran Johansson anser att tidpunkten att lämna sina uppdrag är väl vald. För hans egen, partiets och efterträdarens bästa.

– Det är lagom att nästa person är på plats när det är ungefär ett år kvar till valet. Då hinner personen sätta sig in i uppdraget, det var en möjlighet jag själv fick och jag tycker det är bra.

Det är Centerpartiets krets i Värnamo som föreslår en kandidat som sedan väljs in av kommunfullmäktige. Det interna nomineringsarbetet är redan igång, men där är Hans-Göran inte delaktig.

– Jag tror att efterträdaren kan väljas av kommunfullmäktige i april månad. Beroende på den valda personens arbetssituation så är jag kvar tills han eller hon kan tillträda.

Källa: Pressmeddelande från Centerpartiet

Taggar

Dela