Nyheter

Desiré toppar vallista

Nyheter Under valkonferensen för Socialdemokraterna i dag antogs tre regionlistor.

Desiré Törnqvist. Arkivbild

Toppar dessa gör Marcus Eskdahl, Habo, Desiré Törnqvist, Värnamo och Per Svenberg, Nässjö. Valkonferensen beslutade också att utse Marcus Eskdahl och Rachel De Basso, Jönköping, till partiets regionrådskandidater.

– Jag är väldigt glad över förtroendet från mina partikamrater att få vara förstanamnet på listan. Särskilt med tanke på att listan nu är för fyra kommuner. Jag ska jobba hårt i kommande valrörelse för att Socialdemokraterna ska vinna valet och hoppas få förtroende även av väljarna, kommenterar Desiré.

– Jag är glad och känner mig hedrad och ödmjuk inför det här förtroendet och ser fram emot en valrörelse där vi för fram vår socialdemokratiska politik som vi vet gör skillnad i samhället. Vårt mål är att vinna valet och ingå i en styrande majoritet i Region Jönköpings län, säger Rachel De Basso.

Toppar riksdagslistan gör partidistriktets ordförande och det nuvarande regionrådet Carina Ödebrink från Vaggeryd.
– Jag känner stor ödmjukhet och tacksamhet inför att ha fått förtroendet att bli förstanamn. Jag ska göra mitt yttersta tillsammans med alla partivänner för att vi ska kunna flytta fram socialdemokratins positioner ytterligare i och med valet. Det finns mycket kvar att göra när det gäller att bygga ett samhälle präglat av mer solidaritet, rättvisa och jämlikhet, säger Carina Ödebrink.

Som tvåa, trea och fyra på riksdagslistan står de nuvarande riksdagsledamöterna Peter Persson, Jönköping, Johanna Haraldsson, Vetlanda, och Thomas Strand, Vaggeryd. Som femma står oppositionsrådet i Eksjö, Diana Laitinen Carlsson, och som sexa partidistriktsombudsmannen Thomas Gustavsson, Habo.

– Jag vill rikta ett stort tack till partiets medlemmar som visar mig och alla andra på listan det här förtroendet. I riksdagen vill jag fortsätta driva på i utbildningsfrågor, och nu ska vi arbeta stenhårt för att göra en bra valrörelse och ta tillbaka vårt femte mandat i riksdagen, säger Thomas Strand från Vaggeryd.

Här finns riksdagslistan (pdf)

Här finns regionlistorna (pdf)

Taggar