Nyheter

Debatterar Reinfeldt

Debatterar Reinfeldt

Nyheter Anders Ångkvist från Värnamo debatterar.

Bidrag Fredrik Reinfeldt?

Alliansen har tidigare kallat A-kassan för bidrag och har gjort kraftiga försämringar av denna försäkring. Men nu erhåller Reinfeldt 156 000 kr/mån som avgångsvederlag som han ser som en omställningsförsäkring – trots att han hittills under året haft 2,2 miljoner kronor i intäkter i sitt bolag.
A-kassan är ju också en form av omställnings försäkring men som ger en betydligt lägre ersättning och noll kr/mån om tjänat 2,2 miljoner kronor/år.

Nu ser tydligen Reinfeldt detta som en försäkring men tidigare har retoriken varit att arbetslösa som fått A-kassa har erhållit BIDRAG!

Moderaterna har också påstått att det varit stora problem med fusk när det gällt ”bidrag”. Jag hävdar inte att Reinfeldt är bidragsfuskare men undrar hur fort retoriken kan ändras när det gäller sin egen plånbok.

Sist vill jag dock fastslå att Arbetslöshetsförsäkringen (A-kassa) är en socialförsäkring som vi betalar in premier till och det stora ”bidragsfusket” enligt undersökningar inte alls varit i närheten så stort som det beskrivits.

Däremot finns det ett annat fusk som är gigantiskt nämligen skattefusket det finns uppskattningar om att det rör sig någonstans runt 170 miljarder kr/år.

Tänk vilken nytta dessa pengar skulle göra i välfärden, till exempel i vård, skola och omsorg.

Men det är klart att det är mycket lättare att ge sig på sjuka, arbetslösa och hävda att de är de stora fuskarna och som egentlige bara är lata parasiter som utnyttjar samhället.

Vän av ordning kan fråga sig vem/vilka som utnyttjar samhället?

Girighet, egoism och lögner.

S-föreningen IF Metallarna
Anders Ångkvist

Taggar