Nyheter

Debatterar coronepidemin

Nyheter Ett politiskt inlägg kommer om corona.

Sverige ett märkligheternas land

Enligt regeringen så har coronaepidemin och alla varsel och uppsägningar som följer i dess spår fått arbetslösheten att stiga till nio procent.
Trots detta så får man av SVT veta att våra jordgubbsodlare är oroliga över att inte få tag på några ”plockare”, detta för att coronaviruset stängt gränser så att utländska plockare nu har fått svårare att ta sig hit! Här hemma har beslutsfattarna länge talat om att så kallade ”lätta jobb” är en bristvara. Det är därför inte utan att man undrar om det krävs någon typ av ”spetskompetens” för att plocka jordgubbar?
Med en arbetslöshet på nio procent så borde det inte vara så svårt att skaka fram några tusen ”svenska” bärplockare!

Annat att som väcker förundran är varför illegala invandrare enligt GT tillåts att demonstrera utanför Migrationsverkets lokaler i Göteborg, trots det nu införda förbudet mot sammankomster på fler än 50 personer så stod polisen bara och tittade på.

Vidare så undrar man ju även varför gränspolisen inte grep dessa personer då regeringen sedan tidigare har fattat beslut om att alla illegala invandrare ska utvisas, att så inte skett påstås bero på att dessa människor har varit svåra att hitta.
Visst men när dem nu helt öppet demonstrerar i centrala Göteborg så borde ju ett gripande inte vara så svårt.

En tredje fundering är hur det i hela landet nu kan råda brist på både medicinsk utrustning som skyddsutrustning. Jag menar för bara en månade sedan påstod så väl Stefan Löfven som MSB:s företrädare att vi var väl rustade inför en eventuell coronaepidemi.

Fler märkligheter kring detta är det faktum att regeringen nu mitt i bristerna inom vården skänkte bort 100 miljoner kronor till FN för coronabekämpning i ”andra länder”!?
Borde inte svenska skattemedel vid en kris som denna främst gå till vården av dem egna medborgarna?

Än märkligare blir ju detta när socialministern Lena Hallengren i veckan gick ut och sa att: Den som tror sig ha något hemma som MSB kan ha nytta av kan kontakta myndigheten!
MSB ”Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap” som är till för att hjälpa och rädda medborgarna vid en eventuell kris vill med andra ord nu att medborgarna skall rädda dem!?

Sverige blir bara allt märkligare!

Johnny Hornbrink SD-Värnamo

Taggar

Dela


7 reaktioner på Debatterar coronepidemin

Återigen ett inlägg från någon sk kunnig SD-politiker, inga förslag hur man löser den kris vi nu är i, utan bara fokus på vad andra gjort fel. Nu har ni en del facit att gå efter och det vore intressant att höra hur SD hade agerat. Allt kan väl inte vara våra invandrares fel som ni oftast hänvisar till.

Jonny, du borde läsa på lite bättre. Sverige har inte skänkt 100 miljoner kronor till Sida. Men Sida omfördelar de pengar de har och riktar 100 miljoner kronor till coronabekämpning. Riktigt bra tycker jag. Det är inte ok att föra fram falska nyheter i media.

Du får nog läsa på vad dina S och MP gör!

Sverige ger ett extra anslag på 100 miljoner kronor till FN för att motverka smittspridningen i sårbara länder och områden.
Källa: Ekuriren, Di, Svd, m.fl.

Det är bara att googla!

Jag har läst på, har du gjort det Jan C.
Fakta är att FN har vädjat om extra medel för att bekämpa spridningen av corona i världens svåraste humanitära kriser, som i Sydsudan, Afghanistan och Syrien.

Sida har svarat med att öronmärka 100 av de 500 miljoner kronor som redan ingår i Sidas ”humanitära reserv”. Dessa pengar är alltså inga ”extra biståndsutgifter” utan pengar som redan finns i Sidas budget, som nu öronmärks för coronautbrottet.
Men dessa fakta hindrar inte SD:s partiledare Jimmie Åkesson att gå till angrepp på regeringen.

Kommentarsfunktionen är stängd