Nyheter

Debatt: Utred snabbstopp i Klevshult

Nyheter Centerpartiet vill nu se ett snabbstopp vid motorvägsavfarten i Klevshult. Detta för att underlätta för pendlare.

Klevshult samhälle saknar idag bra kollektiva pendlingsmöjligheter. Inom kort kommer Södra Woods att utöka sin verksamhet i samhället och ett nytt industriområde är planerat i söder. Snabbuss 500 mellan Jönköping och Värnamo har blivit en succé.

Vi föreslår att Länstrafiken i samarbete med Vaggeryds kommun utreder möjligheten till ett snabbstopp vid avfarten till Klevshult. För att öka tillgängligheten bör en gångväg byggas till samhället där det också bör finnas bra samåknings- och cykelparkering.

Vid Torsvik norra finns redan idag ett sådant snabbstopp. För att inte tappa tid för resenärerna skulle man förslagsvis kunna flytta stoppet från stationen till en lämplig hållplats i centrala Skillingaryd längs Storgatan.

För Centerpartiet,

Raymond Pettersson, Värnamo
Jörgen Johansson, Skillingaryd
Carina Stridh Bjurhager, Elghammar

Taggar

Dela


2 reaktioner på Debatt: Utred snabbstopp i Klevshult

Jag åker dagligen mellan Värnamo och Jönköping vid olika tidpunkter, både med tåg och 133:an, och det är inte många själar som hoppar på eller hoppar av där. Att lägga ett ”snabbstopp” för buss 500 kommer antagligen på lång sikt resultera i att Klevshults järnvägsstation kommer att få samma ödesutgång som Hörle järnvägsstation. Använd huvudet och tänk lite först, idén kanske är bra i dag men en förlust nästa vecka.

Den så kallade snabbussen är ingen snabbuss utan tar närmare 90 minuter från Värnamo till Rådhusparken i Jönköping. Därför är motivet att över huvud taget köra på motorvägen svårt att förstå.
Ett snabbstopp i Klevshult hjälper inte Värnamo kommuns innevånare efter väg 846 (Jönköpingsvägen).
Återställ kollektivtrafiken på denna sträcka och ändra namnet på bussen till direktbuss.

Kommentarsfunktionen är stängd