Nyheter

Debatt: Svar till Jan Cherek

Debatt: Svar till Jan Cherek

Nyheter Nu får Sverigedemokraternas Jan Cherek svar av en grupp politiker i Värnamo.

Svar till Jan Cherek,

Vi uppskattar ditt engagemang i kommunalpolitiken, men vi tillhör ändå två helt olika politiska partier och inriktningar. När vi kommer fram till rikspolitiken och frågorna som rör vår politiska historia, bakgrund och värdegrund är vi så pass annorlunda och i många stycken helt oförenliga.

Vi bygger inte upp framtiden genom att leta efter syndabockar eller genom att lägga skulden på några andra. Vi försöker inte vinna några röster genom att skapa rädsla och genom att framställa Sverige som ett otryggt och osäkert land.

Omvärlden förändras och mycket av det som händer i landet är en följd av en global värld. En ny tid behöver nya lösningar, nya idéer och goda vänner i världen. Med båda fötter på jorden och med våra rötter i landsbygden tänker Centerpartiet inte förhandla med det som är kärnan i vår politik.

Socialliberalism och nationalkonservatism ligger så lång ifrån varandra man kan komma ideologiskt. Två motpoler i frågor som rör värderingar, människosyn och demokrati. Centerpartiets program är öppet, tydligt och utan någon dold agenda. Vår liberalism är social, decentralistisk och grön. Vi står för alla människor lika rätt och värde. Vi blickar mot framtiden genom konkreta lösningar till ett tryggt och hållbart samhälle.

Haris Sibonjic, ordförande servicenämnden
Raymond Pettersson, regionpolitiker, ledamot i kulturnämnden
Mikael Karlsson, ordförande i kommunstyrelsen
Maria Johansson, gruppledare i kommunfullmäktige för Centerpartiet
Gabrielle Davidsson, ledamot i kommunstyrelsen
Göran Johansson, ledamot i medborgarnämnden

Taggar

Dela


5 reaktioner på Debatt: Svar till Jan Cherek

Det är främlingsfientligt med den politik du ämnar använda för att skapa det som du menar är ett bättre samhälle.
Du representerar ett rasistiskt parti, har du inte koll på det själv? Har du missat historien helt och hållet? Har man en normal människosyn så väljer man inte att sympatisera med rasister, så enkelt är det.

”Vi bygger inte upp framtiden genom att leta efter syndabockar eller genom att lägga skulden på några andra.” – Så bra skriven! Och detta är kärnan av SD:s politik: lägga skulden för alla deras misslyckanden i livet på alla som inte är som dem. Ofattbart hur vuxna kan bete sig på detta sättet. Jag skulle skämmas på riktigt av att bete mig så här. Man hade förväntat sig mer av mänskligheten 2022.

Bra att ni markerar mot SD! Vi behöver alla hjälpas åt att mota bort dessa främlingsfientliga krafter och den hemska människosyn som dessa sverigedemokrater står för.

Mats Dolmesund! Vilken hemsk människosyn har jag som är gruppledare i SD Värnamo?
Kan du påvisa något som bevisar den tesen?
Gå gärna in på vår hemsida finnveden.sd.nu och kolla in de motioner vi lagt och återkom med vad som är främlingsfientlighet!

Det är inte främlingsfientlighet att försöka få ett fungerade samhälle.

Kommentarsfunktionen är stängd