Nyheter

Debatt: S-kvinnor kräver krafttag för välfärden

Nyheter I en debattartikel vill Socialdemokraterna Annika Strandhäll och Azra Muranovic att krafttag tas för välfärden.

För varje dag som går blir den ekonomiska situationen desperat för allt fler hushåll och bland de värst drabbade är ensamstående mammor. En undersökning av organisationen Sveriges Makalösa Föräldrar visar att en allt större andel ensamstående lagar ofullständiga maträtter på grund av de stigande priserna och att barn till ensamstående är alltmer oroliga för sin familjs ekonomi.

Vad gör då regeringen och Ulf Kristersson för att stötta ensamstående och barnfamiljer genom krisen? Svaret är tyvärr ingenting. I en intervju om hushåll som kämpar med stigande priser säger Ulf Kristersson att ”det är bara att bita ihop”. Det är ett historiskt uttalande av en svensk statsminister. Var finns krisinsikten, åtgärderna, handlingskraften?
Socialdemokraterna har krävt att regeringen höjer barnbidraget, en viktig åtgärd som skulle göra stor skillnad för många familjer som desperat kämpar med ekonomin just nu. Vi S-kvinnor menar att riktade stöd måste sättas in till de mest ekonomiskt utsatta grupperna, inte minst ensamstående mammor. Vi ser därför att det krävs kraftigt höjt underhållsstöd och bostadsbidrag för att stötta ensamstående och deras barn. Det är träffsäkra åtgärder till de som behöver stödet bäst och som samtidigt har minimal inflationseffekt.

Den ekonomiska kris vi upplever just nu skakar om hela vårt samhälle. Frågan är vilket land vi kommer att vara när vi kommer ut på andra sidan. S-kvinnor kommer inte tyst se på när regeringen med Sverigedemokraterna låter kvinnor och barn ta smällen i den ekonomiska krisen. Vi kräver krafttag för att återuppbygga välfärden, höja de transfereringar som halkat efter och inte minst stötta de ensamstående mammor som just nu desperat försöker sätta mat på bordet till sig och sina barn.

Annika Strandhäll,
ordförande S-kvinnor
Azra Muranovic
ordförande S-kvinnor Jönköpings län

 

Taggar

Dela


1 reaktion på Debatt: S-kvinnor kräver krafttag för välfärden

Sådana som Ulf Kristersson för att stötta ensamstående skola aldrig komma på tapeten ens.
Sådana skola vi aldrig ens bara fö, med kapitalets makter i de kuruppta korridorerna som bara göder sina egna med de stora magarna, för att själv kunna bibehålla sitt egna maktgarde. Äckligt men sant huruvida vi i Sverige föder ens avskum på vårt foder- som vi själva verkar behöva mer än stort.
Men så klart inte mitt fel, att folket inte kan tänka varken klokt eller i termer som gynnar de flesta. Så får vi alla dras med de som framröstas har. Tänk rätt och mer klok tills nästa val, de rasslar till och strax är det här..

Kommentarsfunktionen är stängd