Nyheter

Debatt: Liberalerna väljer att inte backa in i framtiden

Debatt: Liberalerna väljer att inte backa in i framtiden

Nyheter När flera av kommunfullmäktiges partier tävlar i att vara den störste och främste motståndaren till en ny Arena, väljer Liberalerna i Värnamo att stödja och rösta för en ny Arena i Värnamo. Styrkan i beslutet är att Liberalerna är enade i såväl styrelse som bland partiets medlemmar.

Liberalerna har länge hävdat att Värnamo kommun ska bli minst 40 000 innevånare och för att främja en sådan utveckling krävs attraktiva investeringar där Arenan ska vara en del.

Med ett lag i allsvenskan och ett mycket stort fotbollsintresse över hela kommunen behöver vi nu och för framtiden ersätta Finnvedsvallen med något nytt.

Vi vet att fotbollen idag är lokalt och nationellt en positiv kraft vad gäller jämlikhet mellan flickor och pojkar, integration av nya medborgare i kommunen och att fotbollen inte tillåter mobbning och kränkningar.

Dessa värdegrunder ställer sig Liberalerna i Värnamo utan tvekan bakom.

Vi tillåter oss inte att beröva förväntansfulla ungdomar och publikens växande intresse av att uppleva en god fotboll på en ny Arena.

Arenan kommer att bli Värnamo kommuns fjärde landmärke.  

Idag är vi stolta över att Apladalen har kommit längre än dikten och erbjuder nu alla besökare fina upplevelser.  

Ett Vandalorum som årligen växer i besöksantal och erbjuder internationell god design och konst. Därutöver anläggs en blomsterträdgård av mycket hög internationell standard.

Gummifabriken med plats för utbildning, nyföretagande och kultur har gjort en fantastisk resa trots pandemi och andra bekymmer. 

Kulturförvaltningens moderna bibliotek med moderna metoder för ökad läskunskap och inlärning är och förbliver en rejäl resurs.

I raden av landmärken ska vi nu lägga till den nya Arenan som för en lång tid kommer erbjuda goda idrottsupplevelser såväl för utövare och publik. 

Som politiker kan vi genom att stödja förslaget till en ny Arena se framtiden an med stolthet tacksamhet.

LIBERALERNA I VÄRNAMO KOMMUN

Taggar

Dela


9 reaktioner på Debatt: Liberalerna väljer att inte backa in i framtiden

Hoppas att alla partier ställer upp på Johan Hilding
Rösta nej till arenan:
Hot ska inte vinna!

En journalist sa till mig att om de låter bli Viadukten så är det ekonomiska problemet löst för kommunen. Kan det vara så enkelt? I rusningstrafik blir det bara för närvarande 2-3 minuters väntetid för bilister. Viadukten eller arenan?

Ja det var kloka ord från alla här
Bor på Mossle och andvände tidigare viadukten dagligen
Surt som fasen i början men nu funkar det kanon
Arena före allt…..
Må nu gudarna vara med oss på onsdag

Jag tror inte att det har funnits en vilja att ersätta viadukten, utan min känsla är att de hoppas på att vi ska vänja oss och acceptera ett Värnamo utan viadukt. De har ju trots allt haft 20-25 år på sig att avsätta pengar till en ny viadukt. Hellre ny arena.

Kan bara hålla med i allt som skrivs. Tråkigt att motståndarna har blivit lurade av oppositionen att tro att det inte satsas på kärnverksamhet och om vi satsar hamnar vi i lyxvilla. Sedan är idrottsintresset och dess verksamhet A och O idag. Jag tror att framför allt den enskilde centerpartisten aldrig har idrottat eller haft sina barn i en förening som IFK.

Kommentarsfunktionen är stängd