Nyheter

Debatt: Hur lågt ska vi sjunka i Värnamo?

Nyheter Är det någon som känner igen mönstret. Hur lågt skall vi sjunka i Värnamo gällande det vi anser är demokrati? Respekten för att vara folkvald med möjligheten att också personrösta. Det kanske inte ser så allvarligt ut demokratiskt om man jämför med hur demokratifrågor är diskuterade geopolitiskt i jämförelse med auktoritära stater och dess ledare. 

Går vi tillbaka till 2018 kan vi se hur makten och i mån av pengar styr vår demokrati i Värnamo. Hot och pengar har blivit den alternativa demokratin vi ser utbreda sig som en slöja över vad vi i grunden tycket är svart eller vitt. 2018 var det ordförande i kommunfullmäktige och spelet om antal ledamöter i kommunstyrelse. Man kan utläsa uttalande från politiker i Alliansen att man är populistisk, oärlig och inte trovärdig. 

Att man inte går till grunden på problemet med Arenafrågan med Svenska fotbollsförbundet och tar upp det nationellt. Problemet som små kommuner har att finansiera elitidrott i sin investeringsbudget och driftbudget och prioriteringar som det medför. 

Det är svagt av vår politiska ledning och då menar jag presidiet i kommunstyrelsen och kommunens ledning, att inte lyfta frågan till en nationell fråga. När det handlade om Sverigeförhandling och höghastighetsbana så var det en hel delegation som åkte upp till Stockholm och lobbade, men nu finns inte ens tanken på bordet. 

Är det inte dags att ta den diskussionen med Svenska fotbollsförbundet, skall inte hela Sveriges föreningsliv kunna ha elitidrott som mål och det skall också anpassas efter resurser och ekonomiska förutsättningar de har tillgång till? Åshöjdens BK som har blivit verklighet i många skepnader i idrott Sverige skall detta bara bli en dröm i en serietidning. Skall i framtida elitidrotts satsningar ekonomiska muskler vara grund till elitidrott och inte dess brist på ekonomiska förutsättningar som är förutsättningen till att inte kunna utöva elitidrott och inte entusiasm och målmedvetna ideellt arbete som driver idrotten till elitnivå. Det är dags att ta över spelplan och utmana Svenska Fotbollförbundet och dess ordförande Fredrik Reinfeldt innanför straffområdet. 

Jörgen Skärin / Miljöpartiet 

Pressbild.

Taggar

Dela


6 reaktioner på Debatt: Hur lågt ska vi sjunka i Värnamo?

Bra skrivet Jörgen ! Det gick nog lite för fort i början av detta projekt. Varför inte tagit kampen med fotbolsförbundet en gång till, och fått dem att förstå att det kan vara förödande för en liten ort. Och för att inte tala om säkerheten kring fotbollen, vem ska betala för huliganerna? Det kommer 3000-4000 på en fotbollsmatch och det slängs bengaler och fylla och slagsmål, på en F-1-tävling kan 3 personer stå tillsammans och hålla på tre olika förare/team utan att slåss och då talare vi om en publik på minst 200 000!

Sorgligt att en politiker inte kan säga sin åsikt som råkar vara emot partiets utan att bli utsatt för hot och hat. Och att tjafset om skrytbygget ska avgöras på grund av det.

I denna fråga står jag bakom dig Jörgen!
Nu ska ett beslut fattas på grund av att Johan blivit skrämd till tystnad.
Ett allvarligt ingrepp på vår demokrati!

Den positiva marknadsföringen av en fotbollsarena har fått en rejäl törn och Värnamo kommer få stämpeln om där demokratin där det inte fungerar.

Det verkar som om de som inte har så mycket att säga till om i kommunen anser att demokratin fungerar dåligt.
Men vad anser de som har den politiska makten?

Kommentarsfunktionen är stängd