Nyheter

De ska sätta Värnamo på världskartan

Nyheter Nu ska Värnamo hamna på världskartan med hjälp av dans och Kate Bush.  För första gången kommer det på lördag att arrangeras Most Wuthering Heights Day Ever i Åbroparken.

Camilla Kagemark och Marie Grimstål hoppas på många deltagare på lördag. – Vi har fått signaler på att många ska komma och titta, vi får hoppas att de är med och dansar också, berättar Grimstål.

Det är ett dansevent som genomförs runt om i hela världen just denna dag.
Bakom idén med en dansande flashmob i Åbroparken återfinns Camilla Kagemark, Marie Grimstål och Hannah Eriksson.

De berättar om ett dansfenomen som har sina rötter tillbaka till slutet av 70-talet. Då gjorde sångerskan Kate Bush en låt som blivit en riktig klassiker.
Låten Wuthering Heights –  Svindlande höjder – har sedan den släpptes spelats på radio miljontals gånger.
2013 genomförde artistgruppen Shambush i England ett event där massor av folk i röda klänningar dansade till den här låten
.
– Sedan dess har detta spridit sig, nu genomförs The Most Wuthering Heights Day Ever – Den mest ”Svindlande höjder-dagen” någonsin – runt om i hela världen, i alla fall i 40–50 länder, förklarar Camilla Kagemark.

Förra året besökte trion Uppsala, för att medverka i dess The Most Wuthering Heights Day Eve. I år genomförs detta evenemang på två ställen i Sverige, i  Uppsala och här i Värnamo förklarar Marie Grimstål.

De berättar att eventet är ett familjejippo, dit alla är välkomna. Gratis för alla, enda kravet är att det ska vara röda klänningar, eller i vilket fall kläder i rött.

Uppvärmningen och själva dansen kommer att ledas av Alexandra Ekerhage.

De hoppas nu att folk ska börja komma till parken redan efter lunch på lördag.
– Folk kan komma hit, träna, fika och sedan vara redo när vi kör igång dansen klockan 15.00.
Detta är ett evenemang för han, hon och hen, i alla åldrar och  det är gratis.

Taggar

Dela