Nyheter

David Lega besökte Värnamo 

Nyheter Värnamo fick celebert besök när EU-parlamentarikern och den tidigare idrottsprofilen David Lega gjorde en blixtvisit.

EU-parlamentarikern David Lega diskuterade Sverigefrågor med Camilla Rinaldo Miller.  [1/3]

– Något som har etsat sig fast för mig från den här valrörelsen var när jag mötte en tjej som gick i åttonde klass. Hon berättade för mig att på grund av de höga elpriserna i vintras så åt hon endast i skolan och offrade möjligheten att äta hemma för att maten skulle räcka till hela familjen. Det är inte hållbart. Vi i politiken behöver fixa breda lösningar på energifrågan nu, annars sitter vi i en helt ny typ av pandemi om bara ett par månader, säger Camilla Rinaldo Miller (KD).  [2/3]

– Det är jättekul att vara i Värnamo, jag har varit här många gånger tidigare och kommer gärna tillbaka. Nu i eftermiddag ska jag vidare upp till Jönköping och är i Sverige fram till och med valvakan. På måndag reser jag till Washington för att under fem dagar diskutera hur USA och Europa tillsammans ska agera mot Kina. Därefter ska jag till New York för att prata i FN om barns rätt till skola efter pandemin, säger David Lega (KD).  [3/3]

Vi är inne i slutspurten inför höstens val. Med anledning av det hela bjöd Kristdemokraterna i Värnamo in partiets EU-parlamentariker David Lega för ett Sverigesnack i Värnamo centrum tillsammans med Camilla Rinaldo Miller. Samtal om valkänslor blandades med diskussioner om förstatligande av sjukvården, trygghets- och energifrågor.

– Något som har etsat sig fast för mig från den här valrörelsen var när jag mötte en tjej som gick i åttonde klass. Hon berättade för mig att på grund av de höga elpriserna i vintras så åt hon endast i skolan och offrade möjligheten att äta hemma för att maten skulle räcka till hela familjen. Det är inte hållbart. Vi i politiken behöver fixa breda lösningar på energifrågan nu, annars sitter vi i en helt ny typ av pandemi om bara ett par månader, säger Camilla Rinaldo Miller (KD).

– Jag besökte en Ica-handlare i Ängelholm nyligen vars elräkning ligger på 15 000 kronor om dagen. Vi behöver komma i gång med en bättre elproduktion och komma till bättre lösningar inom Europa, säger David Lega (KD).

Efter avslutat Sverigesnack fick vi en intervju med EU-parlamentarikern. 

– Det är jättekul att vara i Värnamo, jag har varit här många gånger tidigare och kommer gärna tillbaka. Nu i eftermiddag ska jag vidare upp till Jönköping och är i Sverige fram till och med valvakan. På måndag reser jag till Washington för att under fem dagar diskutera hur USA och Europa tillsammans ska agera mot Kina. Därefter ska jag till New York för att prata i FN om barns rätt till skola efter pandemin, säger David Lega (KD).

EU-parlamentarikern kallar höstens val för ett ödesval och har valt att avstå från att resa till Bryssel för att stötta partikamraterna i valcirkusen.

– Vi står inför ett ödesval i Sverige, det känner jag både som politiker och privatperson. Under åtta års tid har den socialdemokratiska regeringen rustat ned den personliga assistansen, vilket är fruktansvärt. Jag bär på en rädsla som gör att det tar två dagar för mig att öppna breven från Försäkringskassan. Vi behöver få ordning på den personliga assistansen och vi behöver stärka samarbetet med EU, avrundar David Lega.