Nyheter

Därför bygger vi om Värnamo.nu

Nyheter Som ni märker så har en hel del saker ändrats här på Värnamo.nu under veckan. Ännu återstår lite arbete innan allt är helt klart. Men slutprodukten kommer förbättra för er läsare.

Utvecklingen går ständigt framåt och kraven att producera en tidsenlig produkt går i takt med det. Under en tid har redaktionen stött och blött hur vi kan ta klivet in i framtiden, utan att för den sakens skull förändra allt för mycket för er läsare. Det är för eran skull vi finns till.

En röd tråd genom vårat arbete har varit att i så stor utsträckning som möjligt tänka på hur tidningen ser ut i mobilen då det flesta av våra läsare konsumerar nyheterna den vägen.

Detta har vi gjort:

”I kanten” byter plats

Dator
Spalten som tidigare legat till vänster och hetat ”I kanten” är nu flyttad till höger om nyhetsflödet. Högst upp hittar ni ”Senaste nytt” där allt det senaste vi publicerar kommer dyka upp. Strax därunder hittar ni just nu ”I kanten” där exempelvis nyheter från övriga länet hamnar. Tanken är att denna sektion ska flyttas ner ännu en bit i spalten, döpas om till ”Notiser” och att vi därigenom öppnar upp för en bra och väl synlig annonsyta.

Samtidigt har vi breddat nyhetsflödet en aning för att detta ska bli tydligare.

Mobil
Här är den stora skillnaden att allt vi publicerar kommer bli lättillgängligare för er läsare. Under de största nyheterna hamnar nämligen ”Senaste nytt” där allt det färskaste vi publicerar i tidningen hamnar. Detta gör det lättare för er att notera exempelvis födelsedagar eller de senaste sportreferaten.

De hetaste nyheterna får mer plats

Dator och mobil
Tidigare har vi haft tekniska begränsningar att lyfta fram de största nyheterna och göra dem mer synliga för er. Ni har säkert märkt, och kommer fortsatt märka, att vi kan lyfta fram aktuella händelser som händer här och nu på ett bättre sätt genom en ”Just nu”-sektion högst upp i nyhetsflödet.

Men vi har även byggt ut möjligheterna att hålla de hetaste artiklarna och reportagen högre upp på sidan under längre tid. Allt för att ni inte ska missa några stora nyheter.

Sporten lyfts fram på ett annat sätt

Dator
Sporten har tidigare legat till höger om nyhetsflödet. Vi har nu lyft in de hetaste sportnyheterna i det ordinarie flödet och dessutom nischat sektionen med en ljusblå nyans a´la Sportbladets rosa produkt.

Mobil
Sporten har tidigare hamnat väldigt långt ner i flödet. Nu flyttar de största nyheterna en bra bit högre upp på startsidan och minimerar risken för att missa något intressant i sportens värld.

Mer harmoniskt för ögat

Dator och mobil
Som ni märker på startsidan så har vi gått över till en behaglig blå nyans som följer med hela vägen. Detta för att upplevelsen ska harmonisera mera. Ännu är inte arbetet på hela sidan helt klart. Men inom någon vecka räknar vi med att vi kan bocka i den uppgiften som klar.

Så tänker vi framåt

Det stora jobbet har gjorts, men vi är långt ifrån klara. På att-göra-listan finns bland annat att hitta lösningar för att ni läsare ska kunna hitta det just ni är intresserade av ännu lättare. Vi håller även på att försöka lätta upp tekniken bland alla ettor och nollor i datorkodernas värld för att kunna förbättra ännu mer för våra annonsörer.

Gillar ni det vi gjort med tidningen? Har ni tips på ännu fler förbättringar? Tveka inte att kommentera nedan.

Din åsikt betyder mycket för oss.

Tips: Använder du mobilen men vill se oss i desktopformat. Vänd mobilen i horisontalt läge.

Taggar

Dela