Nyheter

Dags för semifinal i ”Vi i femman”

Nyheter Ikväll tävlar Enehagens skola klass 5 A från Värnamo i semifinal och eleverna har laddat med nyhetsuppföljningar

Foto; Anne Djerf Berg

Den otroligt spännande kvartsfinalen som Enehagens skola i Värnamo gick segrande ur, med en poängs marginal, hölls i Jönköping i mitten av januari. I kvartsfinalen var det tvillingarna Aldin Drincic och Kanita Drinci som representerade klassens svar på frågorna.

Ikväll är det dags för semifinal för klassen när eleverna möter klass 5 C på Talavidskolan i Jönköping.

– Ikväll tävlar samma elever som förra gången. De har blivit varma i kläderna nu och är redo för ännu en duell. Klassen har fortsatt att ladda med nyheter och extra fördjupning i olika ämnen och sedan får vi hålla tummarna att vi har turen på vår sida och att det kommer många frågor inom just våra intresseområden, berättade elevernas lärare Anne Djerf Berg.

– Nerverna är lite darriga men vi tror ändå att det ska gå bra. Även om det inte räcker ända till final så har vi ändå fått ett bevis på att alla i klassen är väldigt duktiga och att vi kan kämpa som ett lag. Eleverna brukar säga att ”Vi vinner som ett  lag och förlorar som ett lag”, avrundar Anne. 

Taggar

Dela