Nyheter

Då får kunderna kompensation för vinterns elräkningar

Nyheter I samband med vinterns chockpriser på el lovade regeringen kompensation. Nu är den på väg att betalas ut till kunderna och Skillingaryd.nu/Värnamo.nu har sammanställt vilka elbolag som betalar ut när.

Genrebild

Det var i februari som regeringen beslutade om kompensationen efter de skenande elpriserna. Som mest skulle konsumenterna kunna få 6 000 kronor totalt för december, januari och februari.

Hur mycket kompensation man får beror på hur mycket el man förbrukade under dessa månader.

Men när betalas egentligen kompensationen ut och hur får man tillgång till den? I Vaggeryds och Värnamos kommuner finns fyra större aktörer och vi har via deras hemsidor tagit reda på svaren på frågorna. Vissa elkunder ska till och med redan ha fått sin ersättning.

Alla bolag krediterar via den senaste fakturan, och räcker det inte till så krediterar tre av fyra även på nästkommande fakturor. Endast Vattenfall betalar ut till kundens bankkonto om den första fakturan inte räcker för att kompensera kunden.

Vaggeryds energi

Skriver följande på sin hemsida:

”Vi kommer att kompensera våra kunder på fakturorna som skickas ut i maj månad. Kompensationen regleras automatisk ut mot kund utifrån den kompensationstrappa som regeringen presenterat. De kunder som är berättigade till en högre kompensation än totalbeloppet på fakturan i maj kommer fortsätta kompenseras på nästkommande månadsfaktura tills beloppet är kompenserat”.

Värnamo energi

Skriver följande på sin hemsida:

”Är du elnätskund hos Värnamo Elnät, kommer du få en kreditering på din elnätsfaktura med början från och med maj månads faktura. Om din kompensation är större än fakturabeloppet, kommer överskjutande belopp att dras från efterföljande fakturor tills hela kompensationen erhållits”.

Eon

Skriver följande på sin hemsida:

”Elpriskompensationen för december–februari dras från de fakturor vi skickar ut till våra kunder i början av april. För kunder hos E.ON Energidistribution dras elpriskompensationen från fakturan. Om den första fakturan innehållande kompensationen inte räcker för att täcka hela beloppet kommer överskjutande kompensation att dras från efterföljande fakturor tills hela ersättningen erhållits”.

Vattenfall

Skriver följande på sin hemsida:

”Elpriskompensationen kommer att ske automatiskt som en kreditering på din elnätsfaktura från april månad och framåt beroende på vilket fakturaintervall du har. Om kompensationen överstiger det krediterade beloppet har vi möjlighet att utbetala beloppet till ditt bankkonto”.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Då får kunderna kompensation för vinterns elräkningar

En varning. Falsk e-post från Eon florerar, att du ska gå in och godkänna via bankkontonummer och bank-ID.

Kommentarsfunktionen är stängd