Nyheter

Coronaviruset i dag söndag… ännu en avliden

Nyheter Om coronaviruset i dag: Ytterligare en avliden i länet. (uppdaterat 14.02)

• Nationellt – internationellt
Totalt noteras i dag 899 avlidna i Sverige
Britternas premiärminister Boris Johnson har fått lämna intensivvårdsavdelningen på S:t Thomas sjukhus i London.

• Regionalt
57 patienter får idag söndag 12 april sjukhusvård i Jönköpings län på grund av coronasmittan. 18 av patienterna får intensivvård. En person med bekräftadcoronasmitta har avlidit på länets sjukhus. Den avlidna var över 81 år och hade underliggande sjukdom.

Från och med torsdagen hänvisas patienter med symtom på luftvägsinfektion till särskilda infektionsmottagningar primärvård som ligger i anslutning till akutmottagningarna i Jönköping, Eksjö och Värnamo. Obs – ring först din vårdcentral eller 1177.

• Lokalt
En del föreningar väljer att ha vissa möten, exempelvis Skivaryds Samlarklubb som förlägger sitt onsdagsmöte utomhus.

• Hög smittrisk
Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som mycket hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Viruset smittar när droppar och sekret överförs, när någon hostar eller nyser, antingen direkt eller via kontakt mellan personer. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande. Vi har de senaste dagarna tagit bort ett tiotal sådana kommentarer, främst om ryktesspridning kring coronavirus på skolor.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

Dela


1 reaktion på Coronaviruset i dag söndag… ännu en avliden

Kommer restaurangernas stränga krav på personligt avstånd även nu gälla skolbarnen när lovet är slut, eller ska det fortfarande anses att de inte smittar eller kan föra smitta vidare till föräldrar som till exempel jobbar inom åldringsvård, sjukvård med mera?

Kommentarsfunktionen är stängd