Nyheter

Coronaviruset i dag fredag…

Nyheter Om coronaviruset i dag: 45 vårdas på sjukhus. Uppdaterat 14.12

• Nationellt – internationellt
Dagens siffror från Folkhälsomyndigheten om avlidna i Sverige: 3 925 (3 871 i går)

• Regionalt
45 patienter med bekräftad covid -19 får idag fredag 22 maj 2020 sjukhusvård i Jönköpings län. 11 av patienterna får intensivvård. Ingen person med bekräftad covid -19 har avlidit på länets sjukhus det senaste dygnet.

• Lokalt

• Hög smittrisk
Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som mycket hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Viruset smittar när droppar och sekret överförs, när någon hostar eller nyser, antingen direkt eller via kontakt mellan personer. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande. Vi har de senaste dagarna tagit bort ett tiotal sådana kommentarer, främst om ryktesspridning kring coronavirus på skolor.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *