Nyheter

Coronaviruset i dag fredag…

Nyheter Om coronaviruset i dag: Fler vårdas på länets sjukhus. Uppdaterat.

Källa: Region Jönköpings län. Antalet smittade i åldersgrupper till och med 18 november

• Nationellt – internationellt
Regeringen har idag fattat beslut om att ge Folkhälsomyndigheten möjlighet att vid behov besluta om lokala besöksförbud på äldreboenden. Förordningen träder i kraft på lördag den 21 november 2020.

Regeringen har beslutat att inga offentliga sammankomster och tillställningar får samla fler än åtta personer. Förslaget går på remiss om en ändrad förordning till ordningslagen och ska börja gälla den 24 november och gälla fyra veckor framåt med möjlighet till förlängning.

• Regionalt senaste dygnet
Vid länets sjukhus vårdas idag 41 personer (36 igår). Nio personer intensivvårdas (åtta igår). Ingen har avlidit senaste dygnet. Två personer har skrivits ut (fem igår).

I Region Kronoberg: Fem personer har skrivits ut från sjukhus och en har lämnat intensivvårdsavdelningen. Just nu vårdas 33 personer på sjukhus varav två på intensivvården. Inga nya dödsfall noteras.

• Lokalt
Totalt har 319 (vid tidigare uppdatering 290 förra veckan) bekräftade fall rapporterats i Vaggeryds kommun.

Totalt har 1 148 (vid tidigare uppdatering 1 035 förra veckan) bekräftade fall rapporterats i Värnamo kommun.

• Hög smittrisk
Risken för smittspridning av coronaviruset i Sverige bedöms som hög. Folkhälsomyndigheten uppmanar människor med symtom att undvika sociala kontakter för att inte smitta andra.

Viruset smittar när droppar och sekret överförs, när någon hostar eller nyser, antingen direkt eller via kontakt mellan personer. Tvål och vatten skyddar mot smitta och även handsprit kan hjälpa om du inte har möjlighet att tvätta händerna noga. Hosta och nys in i ditt armveck och undvik att ta på ditt ansikte.

• Vi publicerar inte allt
När det händer saker i vår närhet som engagerar blir det väldigt lätt rykten och olika felaktigheter. Vi är därför noga med att kontrollera exempelvis kommenterar i våra tidningar och tar inte med sådana som är vilseledande.

• En bra plats för att få central information är https://www.krisinformation.se/

Arkivbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *