Nyheter

Corona och politiker

Nyheter Debatt om  politik och politiker i samband med corona.

Varför peta i gamla misstag när nya kan begås?

Sedan coronaviruset drabbade oss så har vi än en gång blivit påminda om den politiska tröghet som råder i vårt land, varken regeringen, MSB eller Folkhälsomyndigheten har visat sig besitta den kompetens som man som skattebetalare har rätt att förvänta sig.

Regeringen och statsministern själv håller sig så långt bort som möjligt från intervjuer, väl medvetna om att man inte har en aning om hur man ska förklara Sveriges i en internationell jämförelse extrema mängd ”coronadödsfall”!

Nu har ju i och för sig makteliten inte speciellt mycket att frukta då våra statligt ägda journalister lydigt aktar sig för att ställa besvärande frågor till makteliten.
Nyligen gick dock den aningslösa socialministern Lena Hallengren (S) ut och sa att ”vi har varit naiva”, men inte nog med det. Hon lät oss även veta att ”det är vi som samhälle som ska känna ett gemensamt ansvar för den uppkomna situationen”. Vi!?
Det vill säga inte våra överbetalda politiker och myndighetspersoner!

Stefan Löfven sa nyligen att han ”senare” vill se en granskning och utredning av hur coronapandemin har hanterats.

Visst låter det bra men nu är det ju så att historien lika lite som makthavarna tar någon hänsyn till om man gjort rätt eller fel, när den dagen kommer så är såväl historien som makthavarna någon annanstans och varför peta i gamla misstag när man kan begå nya?

Tyvärr så är det nog bara de mest engagerade som läser och tar till sig denna utredning om några år. Oavsett vad man kommer fram till så kommer makthavarna att sitta kvar, kanske med lite nya titlar men lönen lär vara oförändrad.
Vi ser det gång på gång på alla nivåer i samhället, (Gummifabriken i Värnamo är ett lokalt exempel) oavsett vad felbesluten eller skandalerna handlar om så sitter makthavarna kvar med sin feta lön, vilken motiveras med dess höga kompetens vilken oftast snarare är en bristvara.

Hur kommer det sig då att det är så här, varför får vanvettet fortgå?
Jo, för att Sverige är landet där inget ansvar utkrävs, beslutsfattarna vet att de inte riskerar något.

Vanligt folk orkar inte ens att bli förbannade på all idioti och inkompetens längre. Funktionell dumhet och politisk idioti förefaller vara ledstjärnan för majoriteten av våra ansvariga rikspolitiker och generaldirektörer.
Inte ens vid våra ”demokratiska” val så kan medborgarna göra sig av med makteliten, oavsett valresultat så behåller dem sin plats vid köttgrytorna.

Johnny Hornbrink
Kommunfullmäktigeledamot SD Värnamo

Taggar

4 reaktioner på Corona och politiker

Varför sitter inte du i Riksdagen Johnny som har så mycket synpunkter på andra. När man läser dina debattartiklar och dina insändare så är du en människa som klagar på andra och tycker synd om dig själv och SD.
Vad är dina konkreta förslag på förbättringar utan att du blottar din okunskap.

Tja Johnny,

Det vi har nu, är det man hade innanför det röda östblocket fram till 90-talet.

Att vi ska vara rädda om alla, går ej att förneka, men har nån gjort en korrekt utförd konsekvens analys av instängdhet och de liv det räddar jämfört med som nu och mot vad för skit som kommer att komma med dess dödsfall efter denna lilla pandemi?

Alla jobb som går förlorade med inkomstbortfall för löntagare, företagen och därmed minskade skatteintäkter.

Tror tyvärr med övertygelse att misär och därmed brottslighet kommer ta ett jättekliv, brukar gå hand i hand, extrem populistiska idéer åt båda hållen är också något vi riskerar.

Finns det en plan för hur detta ska undvikas?

Bra Johnny!

Nu när du påvisat det stora kompetensproblemet inom politiken kanske du kan bli den första att blotta din?

Kommentarsfunktionen är stängd