Nyheter

City Gross stödjer Jontefonden

Nyheter City Gross i Värnamo är nu engagerade i Jontefonden. Det betyder bland annat att kunder som pantar flaskor direkt, genom ett knapptryck kan skänka pengar till fonden.

Ida Eskilsson och Lotta Torstensson tycker det är bra att gåvopengarna går till Jontefonden.  [1/4]

Men ett knapptryck så skänker man panten till Jontefonden.  [2/4]

Information om Jontefonden finns uppsatt vid automaten.  [3/4]

Jonathan Ivarsson avled 2012, när han väntade på lungtranplantation.  [4/4]

Initiativtagare till till Jontefonden är de anställda vid City Gross i Ytterby. När de anställda i den butiken vann ett internt pris som årets butik  så beslutade man tillsammans att skänka vinsten på 25 000 kronor till fonden.

Ett beslut som ledningen för Bergendahls, som äger och driver City Gross, uppskattat mycket.

Så pass att koncernen nu låter alla sina pantmaskiner skänka pengar direkt till fonden. Förutsatt att den som pantar trycker på den gula ”gåvoknappen”.

Jontefonden är en stiftelse som vill skapa guldkant och glädje i vardagen för familjer med barn och ungdomar som väntar på eller har genomfört en transplantation. Den startades av familj och vänner till Jonathan Ivarsson, som 2006 vid sex års ålder drabbades av en lungfibros som ledde till kraftig nedsättning av lungfunktionen och behov av syrgas dygnet runt.

2012 var lungkapaciteten så låg att han listades för transplantation. Jonathans lungkapacitet försämrades under väntan på transplantation och han avled i november 2015.

Väntan på transplantationen var en tuff tid för alla inblandade och Jontefonden skapades som ett sätt att hedra Jonathans kamp och till stöd för andra i samma situation.

I Värnamo är personalen entusiastiska över den nya möjligheten att skänka pengar.

– Det känns jättebra att gåvopengarna går till ett bra ändamål, säger Lotta Torstensson.

– Ja det är första gången som vi har gåvoknappen inkopplad. Det ska bli spännande att se hur mycket pengar det kan ge, säger Ida Eskilsson

Taggar

Dela