Nyheter

Cherek (SD): EU hotar den svenska fordonskulturen

Nyheter I vår nya artikelserie "Kvartalskollen" tar vi pulsen på kommunfullmäktiges ledamöter och ersättare i globala, nationella och lokala frågor. I dag möter vi  Jan Cherek (SD).

Jan Cherek (SD). Bild: David Alin

Europa

Vilken fråga tycker du är den viktigaste i EU-valet?

– Ganska svårt att ta ut den absolut viktigaste frågan men överstatligheten som man vill införa där man tar bort ländernas självbestämmande är nog den som kommer överst på listan. Jag lyssnade av med vår representant i EU, Johan Nissinen, som gav mig ett flertal frågor som kunde fylla sida på sida här. Jag tog både stort och smått i detta svar, det är ändå vad väljarna anser vara viktigast. Några exempel på frågor där överstatlighet slår mot Sverige;

Naturrestaureringslagen där den slår hårt på bönder och skogsägares äganderätt av sin mark som kan ha funnits i familjen i generationer.

Snuset är det bästa sättet att få ner antalet rökare. Sverige och Norge är goda exempel på det. Eu vill förbjuda det vita snuset vilket kan medföra att rökning ökar igen.

Veteranbilarna där EU hotar den svenska fordonskulturen. Om EU:s förslag går igenom så kommer det inte att gå att äga en veteranbil längre.

Vindkraft: EU vill göra Sverige till en vindkraftspark som hotar och förstör vår natur och människors vardag, kostar mycket, dödar djurlivet och ger oss inte den energi vi behöver.

 

Nationellt

Vilka energikällor har Sverige om tio år?

– Det kommer säkert nya sätt att framställa energi i framtiden som vi inte ens räknat med. Tekniken går framåt.

Kärnkraft och Vattenkraft:
lär vara de stora energikällorna som kan leverera baskraft när man ska reagera på snabba effektökningar – en stabil elproduktion.

Vindkraft och solkraft:
är mer extra tillskott i energitillverkning. De har stora brister då de ger mest energi när vi minst behöver den.

Vätgas för omvandling till energi:
Att lagra stora mängder vätgas tar stor plats samt med elektrolysmetod så blir det energiförluster på cirka 34 procent.

 

Kommunen

Medborgarförvaltningen ser positivt på en satsning på motorgård för ungdomar i Värnamo kommun. Vad tycker du om ett sådant förslag?

– Givetvis är vi positiva till motorgård då det var vår motion som röstades genom. Vi ser flera fördelar med en motorgård där ungdomar som har andra intressen än fotboll och hockey blir uppmärksammade. Med en motorgård får motorintresserad ungdom någonstans att träffas och mecka, byta idéer samt slipper få en stämpel på sig att de är störande. I dag är det naturligt att de samlas vid någon parkering och då blir det lätt att det är i ett bostadsområde.
Vi kanske hittar våra nya bilmekanikerna bland dessa ungdomar då företagen har svår att få tag i personal i dag.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Cherek (SD): EU hotar den svenska fordonskulturen

PS: om jag förstår då gäller ej veteranbilar, men att inte vara för stor i orden. Hur gammal ska bilen vara då för att i inte antas? Skrotbilar som försvinner, enligt lag. Bättre de försvinner på hemmaplan, än att de hamnar i Afrika. Bra miljöval enligt mig. De nya kraven, helst alla ska ha elbilar. Då får vi ett problem på halsen, om det blir krig och elen slås ut. Hur kan glesbygd överleva, där allt från bilar till traktorerna drivs av el. Vad göra då? Den första bilen, hur ska en fattig kunna köpa den elbilen. När arbetsmarknaden svänger fram och tillbaka. Jordbruk och miljön, vi ska rädda världen. Men sammantaget se till vi har mat på bordet. Som motsvarar 50 procent idag inhemsk produktion sammantaget. Eller som England under 2 världskrigets, tvingades ta fram åkermark som försvunnit med tiden. Folket kommer att svälta ihjäl, eller som ryssarna gjorde under dess krig. 200 gram bröd och gröt välling, per dag. Vi har erdan ett problem, bostäder, fabriker mot jordbruksmark. Vem ska ha första prioritering, enligt lag. Vi har förlorat balansen, i dagsläget vem ska göra vad? Ett EU som bestämmer över oss, eller ett nationellt egna beslut. Vi har hamnat i en situation, vad rätt och fel knappast går hand i hand. I många krav som ställs, på var och en som privatperson. Ska ta beslut om, vem ska vi tycka synd om när kriserna kommer gör som de vill. Pest eller kolera, nån offras men vem?

Om Sverige ska överleva som nation måste vi gå ur EU! Vad har vi fått ut av EU-medlemskapet? Absolut ingen ting! Den ockeravgiften vi betalar borde vi istället lägga på vår egen infrastruktur, försvaret och annat som har blivit eftersatt under många år! Det EU som nu formas är något helt annat än det som en mycket knapp majoritet av svenska folket sa ja till för 30 år sedan.

EU:s byråkrater petar i allt och detaljstyr oss. Våra politiker lämnar frivilligt över alltmer makt till Bryssel utan att någon ifrågasätter konsekvenserna. Den största gåtan är nog ändå att inget av riksdagens partier vill lämna unionen! Vi som vill se en Sverige ut ur EU har alltså inte längre något riksdagsparti som representerar oss! Har förmånerna blivit så stora för våra EU-parlamentariker att inte ens de mest kritiska längre vill lämna? Samma sak i massmedia. Ingen kritisk granskning märks! Det rapporteras bara allmänt vad EU har sagt, var EU kräver, vad EU anser och vad EU beslutat! Det Cherek nämner gällande veteranfordon är bland det mest löjeväckande jag har hört och visar bara vilken total brist på kompetens och respekt unionen besitter. Den svenska veteranfordonsflottan är i många stycken ett fantastiskt kulturarv och många ägare till dessa fordon har lagt ner tusentals timmar och massor av pengar på att återställa dessa skapelser till närmast nyskick! Enligt ett nyligen lagt EU-förslag skulle dessa fordon i framtiden riskera att bli klassade som skrot! Skälen till att lämna EU blir bara fler och fler! När ska vi få ett parti i riksdagen som vill gå ut ur EU?

Kommentarsfunktionen är stängd