Nyheter

Centrumledaren: ”smidiga betalningar ger rotation i city”

Nyheter Centrumledaren Anders Wallin förespråkar en enhetlig betalningslösning för parkeringar.

– Det är viktigt att hitta smidiga, smarta lösningar för att parkera med avgift. Ett gemensamt app-system för att betala med mobilen är en tanke, eftersom att det kan vara krångligt att betala parkering med mynt. Smidiga betalningar till en rimlig peng ger en rotation i city.

Anders Wallin ser inga problem för cityhandeln att parkeringen bakom Pelikanen har blivit en betallösning.

– Det kostar att ha en parkeringsyta. Oavsett om det är kommunen eller privata fastighetsägare så finns det en prislapp för vad det kostar att ha en parkering, eftersom ytorna behöver underhållas och skötas. I nuläget har vi ett antal fria parkeringar i centrum och jag ser ofta att sådana platser står tillgängliga, säger han.

Han ser även parkeringsfrågan som en viktig faktor för centrums framtid.

– Det viktigaste är att det måste finnas en plan för att disponera parkeringsytor. Parkeringsytor är en viktig del i sammanhanget för att förtäta staden, så det gäller att kommunen tillsammans med fastighetsägarna möjliggör för att invånarna på ett smidigt sätt kan komma in till city. Parkeringshus är en modell som vi anser bra att ha med i diskussionen.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Centrumledaren: ”smidiga betalningar ger rotation i city”

Inför parkeringsskiva enkelt smidigt och bra för alla! Finns idag i många kommuner.

JA! Fria parkeringar och inte bara på lördagar, vore som en lösning, oavsett vem som marken äger, i centrum.

För se parkeringshus kan vi se oss om efter i stjärnorna, då Kröcklabäcken ringlar lite var stans, i vår kommundel.

Hänger det på politikerna, så vid nästa val, rösta ut dem, skaka dem loss från sina stolar, gör i alla fall någonting, sitt inte hemma i din kammare och tro , att det löser sig!

För en framtidstro i U-landet Sverige.

Appbetalning uppfattas av många som det krångligaste och kräver att alla har en smarttelefon med sig, mynt är fortfarande smidigast liksom betalkortbetalning. Bilister är så hårt beskattade att fri parkering vore en fin gest för att förmå fler att besöka city! Parkeringsskiva säkerställer att platserna inte används som långtidsparkering.

Kommentarsfunktionen är stängd