Nyheter

Centrumledare gläds över nya etableringar 

Nyheter Anders Wallin på Värnamo City kommenterar uppkomsten av butiker.

Anders Wallin på Värnamo City kommenterar uppkomsten av butiker. Arkivbild: David Alin

Nyligen berättade vi att Värnamo kommun ser en något uppgående trend bland butiksetableringar igen. Ett besked som välkomnas av centrumledaren Anders Wallin.

– Jag ser det givetvis som väldigt positivt när någon näring väljer att etablera sig i Värnamos stadskärna. Vi kan ju konstatera att antalet verksamheter i City är ungefär samma som före pandemin. Skillnaden är att fler restauranger och verksamheter som inte driver sällanköpshandel väljer att etablera sig. Ett nytt konsumtionsmönster som har utvecklats under en längre period skulle jag vilja säga, säger han.

Vad får du för indikationer från stadens handlare?

– Vi har nyligen gjort en enkätundersökning som avsåg föregående år. I den kan jag konstatera att det är tufft, men långt ifrån nattsvart. Många har klarat förra året mycket bra och till och med bättre än 2019 som var året före pandemin. Julhandeln, som är årets viktigaste handelsperiod, klarade sig även den bra även om centrala siffror från landet i stort visar annorlunda. Vi har heller inte sett så många uppsägningar under 2023 och enligt undersökningen så tror de flesta att man inte ska behöva säga upp någon personal i nuläget.

Taggar

Dela


1 reaktion på Centrumledare gläds över nya etableringar 

Kommentarsfunktionen är stängd