Nyheter

Centerpartister är välkomna över till SD!

Nyheter "Det är dags för en ny tid där dialog måste vara ledordet i politiken om vi ska bygga en stark demokrati och ett land som håller ihop." Läs Jan Chereks debattartikel nedan.

Annie Lööf bjuder in liberaler till Centerpartiet då hon redan fastslagit att Liberalerna kommer att trilla ur riksdagen. Centerpartiet har en envis tro på en bred mitt som ingen annan än partiet själv ser.
Fru Lööf har en förmåga att tro att alla ska förakta SD-politik trots att man i Surahammar är med och styr kommunen sida vid sida med SD.

Att Centerpartiet har gått över och blivit ett Stureplansparti och är Socialdemokraternas starkaste stödben vill varken hon eller övriga centerpolitiker nämna. Flera lantbrukare ser i dag en besvikelse på det parti som stod upp för landsbygden och var en röst för dem. De ser nu att de som egna företagare har blivit intvingande i Socialdemokraternas och Vänsterpartiets politik.

Vi ser vad denna katastrofala politik har gjort med vårt land under dessa sju år
Bränslepriser bland de högsta i världen
Högsta elpriserna i december.
Elbrist när det är som kallast
Gällande dödligt våld så har Sverige drygt 18 avlidna per miljon invånare i åldersgruppen 20–29 år, jämfört med 0–4 avlidna i de flesta andra länder
Sverige har världsrekord i skattetryck.
Var fjärde person i arbetsför ålder inte försörjer sig själv (1,3 av 5,3 miljoner) och bara fyra miljoner försörjer hela befolkningen på tio miljoner.
År 2018 uppskattades 50 000 papperslösa finnas i landet, med en prognos om ytterligare 42 000 fram till 2022.

Det är dags för en ny tid där dialog måste vara ledordet i politiken om vi ska bygga en stark demokrati och ett land som håller ihop. Att vissa partier fortfarande sitter fast i sandlådan med förbud att tala med andra partier visar bara deras oförmåga och osäkerhet från deras partiledning.

Partipiskan viner och undersåtarna är rädda att bli avsatta om man inte lyder order!

Jan Cherek
Gruppledare SD Värnamo

Taggar

Dela


11 reaktioner på Centerpartister är välkomna över till SD!

När det gäller fakta och statistik gäller det att se en helhet. Att plocka ut en kortare period ger ofta en skev bild som man inte kan dra långsiktiga slutsatser ifrån. Se gärna bifogad statistik över det dödliga våldet sedan 2018. Som en trygg, stolt och stabil centerpartist har jag inte känt av någon partipiska utan har stor frihet att delta i debatten och svarar gärna på SD:s påståenden.
https://www.svt.se/datajournalistik/skjutningar-i-sverige/?fbclid=IwAR1OSSQ7yslQfT7mtskww80VlnZpCk9gB7xRmnixv30y9SxoyjUTysG0aww&rid=0

Hej Raymond: Jag har inte angett någon tid i insändaren och inte heller i de svar.
Däremot så skickar du länkar på statistik som berör ett mindre län och även en mindre ort.
Jag hänvisar till Brå och de redovisar hela Sverige.
Däremot är vi nog båda överens om att det är bra att det minskar i Jönköpings län och Värnamo och där har vi båda ett ansvar att få en trygghet.
I Bengtsfors gjorde man en valteknisk samverkan med Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna. Annie Lööf menar att de inte följer Centerpartiets rikslinjer, som enligt henne själv varit väldigt tydliga.
Detta och flera andra exempel menar jag att partipiskan viner!
Jag har en förhoppning att alla som är demokratiskt valda vill vårt land, region och kommun väl. Det är ju därför vi har gått in i det. Sedan så fungerar inte alla politiska inriktningar vilket jag påpekar i insändaren och då är det dags för ett nytt tänkande.

Aldrig SD tyvärr har de nog inte tillräckligt kunnigt folk i sitt parti. Det går bra klaga på allt så ni som är vanliga arbetare tänk till helt plötsligt försämras era villkor det är lätt att säga så illa trodde vi inte det skulle bli

Jag är djupt missnöjd med precis allt.
Dags för nytt styre i riket efter valet i september
Gäller även på kommunal nivå.

Nej, att gå över till SD är att skjuta sig mer i foten, dock kan jag hålla med om att de behöver gå tillbaka till det gamla Centerpartiet, där de fokuserar på landsbygden mer, i stället för att ställa sig in hos de andra partierna.

Helt otroligt hur en representant för ett parti kan komma undan med så många lögner. Inte en enda källa till det Jan påstår, och många av hans påstående är relativa. Vadå de flesta länder? Vad menar han? Vilka är de flesta länder? Och så vidare. Seriöst? Nej, bara Sverigedemokrat. Jag har skrivit detta en gång tidigare och skriver det igen: Jan har inte förändrats ett enda dugg sedan vi gick i skolan.

Medborgare som ser: Jag har visst förändrats sedan skolan. Jag har både blivit skäggig och gråhårig.

Att tycka olika är sunt och på så sätt kan man föra ett resonemang runt det. Det är därför viktigt att kunna föra dialog i stället för att ta avstånd.
Risken är att man fått en felaktig bild och börjar enbart tro.
Du påstår att jag för med lögner och sakna källa på det jag skriver.
Här är källorna;
Bränslepris – Hamnen.se + regeringen
Elpris – Energinyheter
Elbrist – Ny Teknik
Dödligt våld – Brå
Försörjning – Svenskt Näringsliv
Papperslösa – SVD + regeringen

Ditt påpekande om min text ”de flesta länder” är just den texten som BRÅ skriver. Jag vill inte bli anklagad att jag förvanskat deras text.

Tycker det är bra att du har en åsikt men kan se ett svaghetstecken att gå under pseudonym.
Lite mer ärligt att kunna stå för sina åsikter i sitt eget namn.
Jag tar gärna en diskussion med dig utanför media så kanske jag kan ta till mig något av din syn.

Säga vad man vill om Centerpartiet. Det är i alla fall ett parti som rakryggat vågar stå emot trycket från de främlingsfientliga krafterna som breder ut sig i vårt land.
Att lösa samhällets problem med utvisning och etnisk utsortering är ingen lösning Jan. Den formen av system prövades i Tyskland för 80 år sedan.
Snälla någon, försök att komma med konstruktiva lösningsförslag på samhällets problem i stället för idéer om hur man ska sortera in människor i olika grupper. Den formen av politik är både förlegad, kall och verkningslös. Pinsamt att det fortfarande finns folk som helt förbiser historien.

En fråga Mats Dolmesund.
Var i mitt inlägg skriver jag om utvisning och utsortering?
Mitt inlägg handlar om att föra dialog så att vi kan växa som land och få en fungerande demokrati.

Håller väl med om det mesta. Men, räknar du in pensionärer som försörjs av de 4 miljonerna så är du helt fel ute!
Pensionen har betalats in av pensionärerna, de flesta i alla fall själva under sin arbetsföra ålder.
Att den inte räcker till utan det måste delas ut allmosor genom tillskott då och då beror på att pensionspengar försnillats och gått till annan statlig spendering.

Kommentarsfunktionen är stängd