Nyheter

Catherine och Ulf startar hundpensionat

Nyheter Hundar ligger varmt om Catherine och Ulf Steiners hjärtan. Nu har Värnamo blivit ett hundpensionat rikare.

Hundar ligger varmt om Catherine och Ulf Steiners hjärtan. Nu har paret startat Nöbbele hundpensionat. I Catherines famn sitter mopsen Eva-Lotta och hos Ulf sitter taxvalpen Ingela.  [1/6]

Hundpensionatet inriktar sig mot små hundar och sällskapshundar och har tre platser.  [2/6]

Gammalt och nytt blandas på golv och väggar och i taket hänger kristallkronor.  [3/6]

Gammalt och nytt blandas på golv och väggar och i taket hänger kristallkronor.  [4/6]

Skrivbordet kommer från Rydaholms scoutstuga.   [5/6]

Mopsarna Otto och Tage är gäster på pensionaten. På bilden syns Otto till vänster och Tage till höger.  [6/6]

När jag rullar uppför infartsvägen till familjen Steiners hus i Nöbbele och med blick över Vidöstern, infinner sig en känsla av lugn och harmoni. Den känslan vidhåller sig när jag kliver ur bilen och hälsar på Catherine Steiner som tillsammans med mopsen Tage, som är gäst på pensionatet, agerar välkomstkommitté under en stjärnklar himmel. Vi kliver in i den norra delen av familjens garage som under det senaste året har förvandlats till ett hundpensionat med tre rum och plats för fem hundar.

– Det har varit en kul resa. Det var ungefär vid den här tiden på förra året som vi på riktigt började planera för det hela, även om tanken har funnits sedan länge. Sedan är det ju så kul att få träffa mycket människor och hundar, den sociala biten betyder något oerhört. Folk är så tacksamma, de tycker att det har blivit så bra och att det är så fint, säger maken Ulf Steiner som nu har anslutit till samtalet.

Men vi tar det hela från början. Catherine Steiner har haft hundar vid sin sida sedan barnsben. 2005 förverkligade hon en dröm när hon tillsammans med maken Ulf startade en kennel. Med tiden började en tanke växa fram om att ha en yta där de kunde ha hundar när familj, gäster och valpköpare kommer på besök. Blickar började riktas mot garaget, som den tidigare ägaren hade som snickeriverkstad. Man skulle enkelt kunna dela av utrymmet i två delar och den norra delen var en perfekt plats för ett hundpensionat, med egen ingång från trädgården och fönster mot skogen. För ett år sedan togs de första stegen mot det som kom att bli Nöbbele hundpensionat.

– Mycket av arbetet i början handlade om att bedriva verksamheten enligt gällande lagstiftning. Vi hade mycket kontakt med länsstyrelsen som ansvarar för själva djurhållningen och mot Svenska Kennelklubben, som är vår organisation som hunduppfödare. Jag gick en hundföretagarutbildning och gjorde därefter praktik en vecka på ett hundpensionat i Vetlanda. Därefter blev jag diplomerad hundföretagare. Efter att länsstyrelsen gjort ett besök här var vår verksamhet godkänd för hundhållning här inne och hundhållning och hunduppfödning i huset också, säger Catherine.

– Vår målgrupp är sällskapshundar, så vi har därför inga rastgårdar som hundar kan gå ut och in i. Gästhundarna rastas på koppelpromenader i omgivningarna och genom fri lek i trädgården, säger Catherine.

Redan från början låg fokus på att skapa en trivsam miljö för såväl hundar som ägare på pensionatet. Gammalt och nytt blandas på golv och väggar och i taket hänger kristallkronor.

– En första tanke var att det ska vara ett hundpensionat som ser ut som ett brittiskt bibliotek med kristallkronor i taket. Då var tanken en röd färg, men vi fastnade för den här gröna färgen. Det mesta är arvegods och second hand. Bland annat kommer skrivbordet från Rydaholms scoutstuga. Målet har hela tiden varit ett att det ska vara en lugn och ombonad miljö, som samtidigt är lättstädad, så vi har våtrumsmatta på golvet och väggarna. Utifrån våra tankar har vi hittat rätt stil, säger Catherine.

I somras slog pensionatet upp portarna och verksamheten rönte stort intresse från start.

– Vårt läge, så strategiskt nära E4:an, gör mycket och vi har gäster från när och fjärran. Vi har en del gäster från Nöbbele, Hjälshammar och Värnamo men även flera av våra valpköpare har varit här på besök. Bland annat från Karlstad och Stockholm, säger Catherine.

– Vi hade en valpköpare som skulle flyga från Arlanda. Han körde ner från Stockholm på morgonen och lämnade hunden hos oss innan han körde tillbaka till Stockholm och flög från Arlanda på kvällen. Jag tror att det är ett exempel på hur hundägare tänker. När man har en hund så är man väldigt mån om att hunden mår bra. Den blir som ens barn och då gäller det att hundarna hamnar i en bra och lugn miljö och det betyder jättemycket för oss att ha det förtroendet, säger Ulf.

Och verksamhetens framtid ser ljus ut.

– När vi drog i gång i somras märkte vi direkt av efterfrågan och vi var uppbokade i sju veckor. Vi tar mestadels bokningar kring helger och storhelger och nu har vi bokningar ända fram till midsommar nästa år, avrundar Catherine.

Taggar

Dela


1 reaktion på Catherine och Ulf startar hundpensionat

Kommentarsfunktionen är stängd