Nyheter

Carina öppnar egen gårdsbutik

Nyheter Lammskinn, amerikanska blåbär eller varför inte en färgglad tomte? I helgen öppnar Carina Bengtsson en egen gårdsbutik.

Carina Bengtsson ser fram emot att bjuda besökarna på en smakrik upplevelse.  [1/6]

Lammskinnen säljer som smör i solen.  [2/6]

Carina Bengtsson erbjuder kunderna ett blandat sortiment.  [3/6]

I sortimentet finns bland annat kläder från en sömmerska i Forsheda.  [4/6]

Carina säljer skånsk must, gjord på äpplen från villaträdgårdar.  [5/6]

För en extra julstämning, finns nåltovade tomtar i ull i ett flertal olika färger till försäljning.  [6/6]

När vi rullar in på gården i Gummarp, 8 kilometer söder om Forsheda, möts vi av hundar, får och kor. Det är onsdagsförmiddag och i den gamla vedboden arbetar Carina Bengtsson för fullt med de sista detaljerna innan helgens öppning.

– Jag har velat det här väldigt länge och det känns skönt att ha en bra lokal. Jag är väldigt glad och nöjd över att få bjuda in folk till gården och få visa upp svenska lantbruk och matprodukter. Det här är inte bara reklam för mig, utan för alla svenska lantbrukare. Det ska vara en upplevelse att åka och handla, säger Carina Bengtsson.

Under hösten har den gamla vedboden förvandlats till en gårdsbutik med hyllor, kyl och frys.

– Jag har haft hjälp av snickare och elektriker. Min sambo har hjälpt till också. Det mesta av materialet fanns på gården och jag tycker om att återanvända det som finns. Butiksdisken är gjord av en gammal ek och jag har använt gamla skåp och hässjestörar.

På väggarna hänger lammskinn i ull och kläder gjorda av en sömmerska i Forsheda. I skafferiet finns nåltovade tomtar i ull, honung från Åminne och must gjord av äpplen från villaträdgårdar i Skåne. I kylen finns gårdens ägg och i frysen det egna lammköttet. Som en av initiativtagarna till REKO-ringarna i Värnamo och Gislaved ser Carina Bengtsson betydelsen av att erbjuda närproducerade livsmedel.

– Det ska finnas mer möjligheter att handla mat där den är odlad och det här är ett sätt att göra det. Min tanke är att jag ska kunna sälja det jag själv har odlat och tagit fram på gården samt produkter ur mitt nätverk. Det blir ett smalare utbud men ett rikare landskap, säger hon.

Carina är förväntansfull inför helgens öppning.

– Jag hoppas att det kommer någon och tror att intresset är stort. Med anledning av de nya restriktionerna, tar jag in ett sällskap åt gången i butiken. Under tiden får besökarna gärna ta en titt runt på gården. Är det nu så att det finns intresserade som inte har möjlighet att komma under ordinarie öppettider, kontakta mig så ordnar vi det.

Taggar

Dela


1 reaktion på Carina öppnar egen gårdsbutik

Kommentarsfunktionen är stängd