Nyheter

C vill avvakta upphandling av arenabygget

Nyheter Byggbolaget som vann upphandlingen avböjer arenabygget och meddelande Värnamo kommun i slutet av maj. I måndags beslutade Centerpartiets kretsstyrelse sin inriktning i arenafrågan

Det var i juni förra året som kommunstyrelsen beslutade att anta Wästbygg Entreprenad AB för nybyggnation av nya fotbollsarenan till en kostnad av 257 miljoner kronor. Detta var under förutsättning att erforderlig detaljplan och att densamma vinner laga kraft samt att kommunfullmäktige fattar beslut om att lämna startbesked. 

LÄS MER:  De får bygga arenan 

I april i år upphävde mark- och miljödomstolen kommunens beslut om att anta detaljplanen och 31 maj meddelande byggbolaget att de avböjer möjligheten att förlänga anbudets giltighetstid. 

Näringsutskottet föreslog därför politikerna i kommunstyrelsen under gårdagen att återkalla tidigare beslut, i juni 2023 om tilldelning av kontraktet till byggbolaget samt att avbryta upphandlingen. 

I måndags togs Centerpartiets kretsstyrelse beslut i frågan angående fotbollsarenan. Eva Eriksson, kretsordförande: 

– Vi anser att kommunen ska avvakta med ny upphandling av arenan tills det är utrett att detaljplanen går igenom. Tidsfristen bör användas till en omprövning av tidigare beslut angående anläggningens omfattning och totalkostnad. Ett godkänt alternativ med en lägre kostnad är nödvändig med tanke på kommunens ekonomi och kommande driftkostnader. Det är vår partilinje i frågan i det läge som nu uppstått och våra politiker och våra representanter i förhandlingsgruppen får uppdraget att arbeta utefter detta, berättar Eva. 

Så här var det tänkt... Bild: HMXW arkitekter

Taggar

Dela


21 reaktioner på C vill avvakta upphandling av arenabygget

Man skäms ju över hur motstridigt och tungrott det är i vår lilla kommun.
En ny arena skulle ha byggts för längesen. Åtminstone första spadtaget.

Aldrig nånsin har jag velat bygga på Ljusseveka. Jag nöjer mig med att bygga om Finnvedsvallen (riv löparbanorna). Tak behövs över läktarna runt om.

Ni i kommunen är helt bedrövliga ni har lurat fotbollförbundet, IFK Värnamo, sponsorerna och företagen som har räknat på att bygga arenan (Kostar faktiskt en hel del slantarǰ)
Nu är det ju klart ingen mer dispens och om de mot all förmodan skulle få detta vem ska bygga ingen som vill lägga anbud på en arena som kanske aldrig blir av.Går ju inte att lita på ett gäng skojare
.

Centerpartiet vill stoppa arenabygget.
Konsekvenserna blir att dispensen för spel på Finnvedsvallen faller!

Knappast någon katastrof för någon. Världen står och faller inte med IFK:s öden i fotbollsvärlden.
Duger inte Finnvedsvallen trots kommunens miljoninvesteringar så får väl klubben skaffa sig en nytt hem för sin verksamhet än Värnamo.

Om det är ett sådant riskfritt projekt. Varför går inte föreningen och medlemmarna ihop och bildar ett bolag? Låna pengarna och bygg. Satsa på er älskade förening.

Med ett publiksnitt på ynka 1800 så räcker det med att renovera Finnvedsvallen.
Det finns inget underlag att bygga en Arena i Värnamo.
Det Värnamoborna inte förstår är att publiksiffrorna inte kommer tripplas bara för att man bygger en ny arena. Så har ej skett någon annanstans och kommer ej att ske. Man behöver nog sätta sig ner både från IFK och kommunen och förankra hela satsningen med verkligheten först innan man går vidare.
Att det sitter en handfull kommungubbar som vill få arenabygget till sitt eget lilla prestigeprojekt är bara absurt. Det kommer varken hjälpa IFK eller kommunen i långa loppet. Det kommer enbart bygga på länets högsta kommunala låneskuld ytterligare.

Exakt! Det är prestige saken gäłler. Precis som med ”Gummifabriken” Kosta vad det kosta vill i pengar och natur förstörelse. Huvudsaken är att bygget blir av och att man sedan kan sola sig i glansen i hur duktiga man är i de ”mänskliga tillväxtkommunen”
Att det sedan finns annat än fotboll som borde vara prioriterat tycks helt komma i andra hand.
I synnerhet i en kraftigt belånad kommun med dålig ekonomi. Så här agerar man inte i en kommun där de folkvalda ser till sina uppdragsgivares bästa.= Kommuninvånarna.

Finnvedsvallen är nära 90 år gammal och en ny behövs, sedan vilken division Värnamo spelar i spelar ingen roll, Värnamo lever kvar i början på 1900 talet.

Se till att bygga en arena nu. En stad av Värnamos storlek behöver en riktig fotbollsarena.
Skolorna har fått så mycket pengar nu.
Passa på att ta i ordentligt kosta vad kosta vill.

Nej det behövs pengar till annat som är viktigare. Det är inte mycket pengar som skolan har fått så lägg ner.Det behövs annat än en fotbollsarena IFK Värnamo drar inget folk

Snälla, snälla kommunpolitiker. Släpp detta med arenan. Ni vet och alla med sunt förnuft förstår att det är hål i huvudet att bygga arenan. Det finns ingen bärighet i att bygga en sådan stor arena som enbart nyttja elitspelare. Och ja, vi vet att ingen ungdomsverksamhet kommer att få nyttja arenan, tror man att det är man född under en sten. Vi har så mycket annat i kommunen som behöver pengarna, ex äldreomsorgen, skolor etcetera.

Gör om och gör rätt. En kommunpolitiker hade råg i rygg och röstade nej. Ni andra borde kanske inse fakta också.

En annan aspekt är väl att IFK eventuellt kommer att åka ur allsvenskan. Det får banne mig räcka nu!

Stor Arena?
Är absolut ingen stor arena som planerad.
Däremot en fotbollsarena.
Satsas ju noll på moderna arenor i Värnamo.
Ishallen är ett skämt.
Simhallen renoveras ständigt.
Sporthallen var modern och fin när den byggdes men tiden har hunnit ifatt och ifrån. Nej, .bygg nu och förbered marken för eventuell ishall och simhall för framtiden.

Hej.

Jo det är en stor arena för Värnamo. Sätt det i perspektiv. Vi har ett snitt i publiksiffra på 2000 om vi tar i. Är det då rimligt att bygga en arena som tar det tredubbla? Hur går tankegången? Till alla er som tjatar om en ny arena. Gå ihop och låna och bygg det själva. Kommunala medel skall inte gå till att bygga något som inte behövs när det finns annat som skriker efter pengar. Absolut kan vi bygga något när allt annat är i fas men inte nu. Och absolut inte något som bara gynnar en aktör. Ta er i kragen och vakna upp, nu får det räcka med idiotin.

Tvärtom! Det var ju ett uselt inlägg.

Bättre arena, större publik. Folket vill ha fotboll i Värnamo.

Låter kanon det ju. Pengar behövs till annat som är viktigare👍🏻👍🏻👍🏻

Kommentarsfunktionen är stängd