Nyheter

Byggnation på gång i Helmershus

Nyheter Arbetet för nya planerade bostadsområden i Helmershus tar form.

Skogen vid det södra området har tagits ner.  [1/3]

En översikt över de tilltänkta bostadsområdena. Foto: skärmdump från Värnamo kommuns hemsida.  [2/3]

Den tilltänkta tomtgränsen vid Helmershus norra bostadsområde.  [3/3]

Det pågår en febril aktivitet söder om Helmershus. Skogstomten sydost om det gamla sågverket har förvandlats till ett kalhygge. Arbetet är en del av kommunens planer på två nya bostadsområden i Helmershus; ett söder och ett i norr.

– I den södra delen har skogen tagits ner, till våren hoppas vi att projekteringen är klar och att gata och vatten/avlopp kan börja byggas ut. Har vi tur kan detta område vara klart till början av 2022, då tomter kan fördelas till tomtkön. En mindre fastighet för marktilldelning mot en exploatör gällande någon form av grupphus möjliggörs också, säger Lars Magnusson, chef på mark- och exploateringsavdelningen på Värnamo kommun.

Planeringsarbetet med detaljplanen för det norra bostadsområdet pågår för fullt.

– Gällande den pågående detaljplanen i norr innefattande det gamla tegelbruket är det svårt att bedöma en realistisk tidplan just nu. Vi får hoppas på det bästa här. Den planen kommer att möjliggöra för flera typer av bostäder samt en tomt för en förskola. Vi hoppas naturligtvis på att intresset för byggnationen i ett stadsnära läge ska vara attraktivt för bostadsbyggare, säger Lars Magnusson.

Taggar

1 reaktion på Byggnation på gång i Helmershus

Undrar hur man tänkte med 27:ans trafik när lastbilar kämpar sig upp för backen och spyr ut avgaser.
Tror många med mig aldrig skulle kan tänka sig att bo så nära en huvudled med över 20 000 fordon som susar förbi dygnet runt.

Nära Värnamo city men inte miljönära precis.

Kommentarsfunktionen är stängd