Nyheter

Bygge av varuhus påbörjat

Nyheter Bygget av Julas nya varuhus i Värnamo har påbörjats.

Bygget av Julas nya varuhus i Värnamo har påbörjats. Bild: David Alin  [1/3]

Stommen till det nya varuhuset har kommit på plats. Bild: David Alin  [2/3]

När varuhuset står klart under våren 2025 blir Värnamo omkring 25 nya arbetstillfällen rikare. Bild: David Alin  [3/3]

Det pågår en febril aktivitet på fastigheten Kalkstenen 3 på Bredastensområdet i Värnamo. Området har hägnats in och grunden till det som ska komma att bli Julas nya varuhus börjar att ta form.

Planen var att byggstart skulle ske under våren 2023, men på grund av det ekonomiska läget valde G & K Blanks Fastigheter AB, som ingår i Jula Holding, att skjuta fram processen. Nu är bygget i gång och när varuhuset står klart under våren 2025 blir Värnamo omkring 20 nya arbetstillfällen rikare.

LÄS MER:  Jula till Värnamo
Taggar

Dela


8 reaktioner på Bygge av varuhus påbörjat

Jula säljer varor av bra kvalitet! Att man väljer att etablera sig på Bredasten visar ännu en gång att det är utanför de centrala delarna stan handeln kommer att bedrivas framöver! Trenden är ju tydlig. Krångliga parkeringslösningar och avgifter gör centrum mindre attraktivt att besöka för de som föredrar att köra bil. Även Söderport är smidigt att besöka med flertalet bra butiker som ligger samlade intill parkeringen. Problemet med Bredasten är att butiker och industrier ligger blandat i området och måste separeras mer när framtiden för området planeras. Kanske kan man på sikt knyta samman Bredasten och Söderport? Området öster om Dollarstore borde vara lämpligt för framtida butiker. Där finns även utrymme för parkeringsplatser i nära anslutning.

Det här blir jättebra! Säkert stor och gratis parkering. Cityhandeln kan ta bussen ut till Bredasten och se hur det ska vara för att locka kunder. ”Inga bilar -inga kunder”
Värnamo city blir mer och mer öde, så går det när miljövänner får tycka till.

Håller med dig ”Lantis”, ” Inga bilar inga kunder”!

Har nämnt det förut! Titta på Ljungby som värnar om cityhandel, där gratis parkering gäller i hela stan med P-skiva, borde även kunna fungera i Värnamo om vi vill ha någon cityhandel kvar!?
Ser ju själv hur avfolkad Storgatsbacken är, där jag själv driver min Frisersalong!

Trevligt att här kommer ett företag med mycket bra grejer till Värnamo där det annars mest tycks vara konkurser i detaljhandeln. Hoppas det går bra för Jula.👍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *