Nyheter

Bygg en ny viadukt omgående!

Nyheter I en insändare vädjar en medborgare till Värnamo kommun att prioritera byggandet av en ny viadukt före en arenastad.

Hur kan man tala om en byggnation av en arenastad när stadsborna får köra långa omvägar för att komma från den östra till den västra sidan med dessa dyra bensinpriser?

Nej, Värnamo stad ska omgående sätta igång med byggnationen av viadukten.

Ingenting bör startas före transportfrågorna är lösta för Värnamo stad.

En medborgare.

Taggar

Dela


17 reaktioner på Bygg en ny viadukt omgående!

Man har verkligen lyckats att förvandla en liten stad till en storstad med köer, mer utsläpp, och ändå så snackar man om miljökommun. Värnamo stad är praktexempel på en stad som slutat fungera i alla hänseende. Tänk bara på exempelvis Mosslegatan och har småbarn som får växa upp i avgaser. En ersättning för viadukten behövs.

Sedan funderar man ju när man för ett tag sedan att vår tekniske chef i kommunen säger att det har funkat alldeles utmärkt med trafiken efter att man stängde viadukten, kan det bero på att han inte bor i stan och då inte heller kör bil efter typ klockan 16.15–17.15?

Inte nog med att ersättare för viadukten lyser med sin frånvaro, den föreslagna placeringen av arenastad är långt ifrån Värnamo nya ”centrum” på Bredasten, med nästan lika usel kommunikation som för den nuvarande arenan.
Är strategin för kommunens politiker att om man aldrig gör något rätt så orkar inte folk protestera mot alla fel man gör?

/Vuvuzela

H Eriksson skriver.

Tror inte ni behöver fundera på varken arenastad eller någon viadukt. Med skenande elpriser,
skyhöga bränslepriser och en inflation som stiger så kommer även räntorna att stiga och då är lågkonjunkturen här. Då kommer det inte att finnas pengar till varken det ena eller andra, det
har våra valda politiker sett till.

Det finns väl ingen som kan neka till att politikerna har gjort att affärerna i Värnamo centrum har försvunnit och ersatts av restauranger.
Skall kommunen bygga en ny viadukt för att ni skall åka in och äta i centrum.
Försök att tänka vad en ny viadukt kostar, till vilken nytta?

Jag håller med om att Värnamo kommun borde haft en plan efter 20 års renoveringsarbete av viadukten.
Mats Karlsson, det finns de som bor i Värnamo och måste köra omvägar för att ta sig fram. För att inte tala om räddningstjänsten och ambulansen framkörningstider, vars körningar kan handla om liv o hälsa. Och Mats igen… att du inte förstår att viadukten behövs, kanske beror på att du inte bor på exempelvis Mosslegatan, som numera används som genomfartsled. Att det inte finns några p-platser i centrum har väl inget med viadukten att göra?? Varifrån din statistik på 90% kommer ifrån har jag ingen aning om, men du har säkert källforskat i frågan. Nä, viadukten är nödvändig, förutom för Mats då.

Kanske är det redan bestämt att centrum ska avvecklas efterhand och flytta till Bredasten med nybyggda gallerior och varuhus. En alltmer avfolkad gågata i centrum med avsaknad av parkeringsplatser och brett handelsutbud kräver ett antal åtgärder! En ny viadukt kan vara ett första steg mot att återuppliva centrum.
Viadukten behövs som pulsåder för att binda samman stan!

Vår kommun har styrts av samma partier sedan man kände till problemen med viadukten. På 90-talet kunde kommunen redan då konstatera att man behövde bygga en ny viadukt. Ändå har dessa styrande högerpartier gjort inget. Nu får folk klara sig. Det är så de prioriterar vår utveckling.

Helt rätt, bygget av ersättaren borde redan varit påbörjat. Det har ju gått lång tid sedan viadukten stängdes…….

Ja, Värnamo kommun är ju inte känd för sin snabbhet vad det gäller att ta ett beslut.
Byt ut politikerna och börja bygga viadukten

Vilka behöver köra in i centrum?
90 procent fortsätter till andra delar av staden
Viadukten behövs överhuvudtaget inte alls.
Bara gammal vana att köra den vägen.
Det finns inga parkeringar i centrum.

Hej Mats jag tror att du vet ej vart Värnamo centrum är. Varje gång jag kör bil till centrum finns många parkeringar att välja.

Mats antar du bor i Värnamo tätort där du har gångavstånd till allt eller har du noll koll.
Finns det inga parkeringsplatser?
Har du missat alla bakom gamla Åhléns om du vet vad det låg om du engiftet dit, sedan har du en hel del bakom Tre Liljor och även utanför Lindex, Systembolaget och Gamla Sten Stures finns en hel del. Gå en riktig runda i Värnamo så kommer du hitta sådant du inte trodde fanns.

Håller med, fixa trafikkaoset borde vara högsta prio i Värnamo. Just nu under rusningstider är det köer som påminner om våra storstäder som har mångdubbelt med invånare.

Håller med insändaren helt och hållet!
Det tar 5 minuter extra för varje bil för att komma in i centrum nu, 5 minuter av mer utsläpp och 5 minuter av mer mer förbrukning för varje typ av bil. 5 minuter i förlorad tid för varje person.

Helt vansinnigt att ens tänka på ett arenabygge för Värnamo när det finns så mycket mer hål att stoppa de pengarna i. Vad händer om de åker ut ur den ligan direkt, är inte detta som ett lottospel? Att kommunen ens får spela med våra skattepengar på detta viset, det borde vara straffbart.

Kommentarsfunktionen är stängd