Nyheter

Busschaufför åtalas för dödsolyckan

Nyheter Åtal har väckts mot den busschaufför som orsakade en kvinnas död i samband med en trafikolycka vid en cykelpassage i Värnamo i fjol. Chauffören har brustit i sin uppmärksamhet.

Arkivfoto från olycksplatsen

I augusti 2019 blev en 70-årig kvinna påkörd vid en rondell vid Lagastigen och Jönköpingsvägen korsas. Kvinnan ådrog sig skador på skallbenet och hon avled senare. Busschauffören, en man i 50-årsåldern, är nu åtalad misstänkt för vållande till annans död. Chauffören nekar till brott.

5 reaktioner på Busschaufför åtalas för dödsolyckan

Tror inte det enbart var bussförarens fel, kan dock vara så. Även en cyklist bör ju uppträda så att denne har möjlighet att uppfattas av i detta fall bussföraren.
Oskyddade trafikanter bör vara medvetna om att även de måste vara förutsägbara för att omgivningen dvs andra i trafiken skall kunna interagera med dem. Detta är inte självklart och inte heller alltid enkelt.

Ni har inte funderat på hur busschauffören mår säkert mycket dåligt starkt gjort att börja köra igen gör man inte sånt på en gång så kan det bli så att man inte fixar jobbet mera.. empati har ni glömt ordet…. cyklister är livsfarliga dom cyklar som dom vill – stiger ej av vid övergångställen så i detta fall kan man inte döma nån när det saknas bevis eller film ….tycker man ska tänka sig för när man skriver inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *