Nyheter

Bufab köper Tilka

Nyheter Bufab har förvärvat samtliga utestående aktier i det svenska bolaget Tilka Trading AB, med en årsomsättning om cirka 50 miljoner kronor.

Bufab köper det svenska bolaget Tilka. Arkivbild

Tilka är en grossist som levererar fästelement, specialdetaljer och logistiklösningar till verkstadsindustrin i Sverige. Bolaget ligger i Mönsterås. Företaget grundades 1978 och har sedan 1999 ägts och drivits av andra generationen, syskonen Per Karlsson och Lena Johansson. 

I januari 2015 utsåg Tilka en extern vd, Yngve Åkesson. Under deras ledning har Tilka expanderat verksamheten till en leverantörskedjepartner till kunder i många branscher. Under de senaste tolv månaderna som slutade augusti 2021 hade Tilka 18 anställda och en omsättning på cirka 50 miljoner kronor. 

– Det skall bli spännande att följa Tilkas tillväxtresa som en del i Bufab-koncernen! Genom dem kommer vi att tillföra både kompetens och nya kunder till Bufab. Och som en del i Bufab kommer de få tillgång till de verktyg, processer, och inte minst det globala nätverk vi utvecklat genom åren. Förvärvet av Tilka är ett bra bidrag till vår tillväxtresa i Segment North, och vi är glada att välkomna nya problemlösare i vårt team, säger Johan Lindqvist, tillförordnad vd och koncernchef som också är gruppdirektör för Segment North.

– Genom att komma in i Bufab-familjen kommer vi att kunna fortsätta förbättra vår kundservice och tillväxt samt stärka vårt team på samma sätt som vi har gjort under de senaste decennierna. Det kommer att vara sedvanligt affärsarbete med samma höga ambitionsnivå, men nu som en del av en global organisation. Vi är glada över att fortsätta vår utveckling av verksamheten i Tilka och tillsammans med hela vårt team ser vi fram emot samarbetet med Bufab, säger ägaren Per Karlsson och vd:n Yngve Åkesson.

Förvärvet genomfördes i dag och kommer att redovisas inom Bufabs Segment North.

Källa: Pressmeddelande från Bufab Group

Taggar

Dela